Wielertransfers 2020: Stefan Bissegger, Israel Cycling Academy, Karel Vacek

vrijdag 15 november 2019 om 10:45
Wielertransfers 2020: Stefan Bissegger, Israel Cycling Academy, Karel Vacek

Stefan Bissegger - foto: Cor Vos (archief)

Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft onverminderd hard draaien en ook blijven diverse bevestigde transfers binnendruppelen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers 2020.

Stefan Bissegger begint bij opleidingsploeg Deceuninck-Quick-Step

Een opvallende move voor Stefan Bissegger. Het was al even bekend dat de Zwitserse hardrijder van 21 volgend jaar zijn debuut maakt in de WorldTour: EF Education First heeft hem vastgelegd vanaf augustus 2020. Bissegger wil zich tot die tijd optimaal voorbereiden op de Olympische Spelen, waar hij op baanonderdelen tijdrit en ploegenachtervolging wil scoren.

Maar wat doet de talentvolle Zwitser tot die tijd? Radsport-News meldt dat Bissegger in het eerste half jaar voor Team Monti uitkomt, de nieuwe opleidingsploeg van Deceuninck-Quick-Step. Die ploeg rijdt in 2020 op een Italiaanse licentie en zou dus na zes maanden al afscheid nemen van Bissegger, die op het voorbije WK voor beloften zilver pakte tijdens de wegrit.


Israel Cycling Academy shopt door: Travis McCabe op komst

Een WorldTour-debuut lonkt voor Travis McCabe. De 30-jarige Amerikaan staat op het punt om een contract te tekenen bij Israel Cycling Academy, melden diverse nieuwssites. McCabe zit zonder ploeg omdat Floyd’s Pro Cycling van sponsor Floyd Landis ermee stopt.

McCabe is een sprinter die elk jaar wel ergens een overwinning pakt. Afgelopen jaar won hij nog een rit in de Tour de Langkawi, maar hij heeft ook zeges in de Tour of Utah en de Colorado Classic achter zijn naam. Het wordt voor McCabe niet zijn profdebuut: hij reed al twee jaar voor het ProContinentale UnitedHealthcare.


Update – Karel Vacek na jaar weg bij Hagens Berman Axeon

Het debuutjaar van Karel Vacek bij Hagens Berman Axeon is niet goed verlopen. De 19-jarige Tsjech vertrekt bij de ploeg van manager Axel Merckx en keert terug naar Italië, waar hij voor zijn transfer naar Amerika ook reed. Vacek sluit in 2020 aan bij Colpack.

“Het was een druk jaar. Er waren problemen binnen de ploeg en we konden ons programma niet rijden. Ik had ook enkele lichamelijke problemen, dus kon ik weinig koersen rijden”, vertelt Vacek. “Ik heb het gevoel dat ik weer moet gaan koersen en meer kansen moet krijgen om mijzelf te laten zien. Ik wil deelnemen aan koersen op hoog niveau en daarom denk ik dat Colpack het juiste team is.”

Vacek is nog maar 19 jaar. Hij stapte na de junioren direct over naar Hagens Berman Axeon, dat als opleidingsploeg op een ProConti-licentie reed. In zijn juniorentijd vocht Vacek regelmatig duels uit met Remco Evenepoel. Hij wist hem zelfs enkele keren te verslaan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.