Wielertransfers 2020: UAE Colombia, Cyril Barthe, Chloe Hosking, Alex Cataford
foto: Cor Vos
donderdag 10 oktober 2019 om 12:46

Wielertransfers 2020: UAE Colombia, Cyril Barthe, Chloe Hosking, Alex Cataford

Met het einde van het wielerseizoen in zicht, beginnen de plekjes voor 2020 steeds schaarser te worden. In de rubriek Wielertransfers geven we een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

UAE Colombia
De opleidingsploeg van UAE Emirates heeft de naam UAE Team Colombia gekregen. Het wordt een beloftenploeg waar Colombiaanse U23-renners zich kunnen ontwikkelen, voor ze de stap naar Europa gaan maken. De manager van de nieuwe ploeg wordt Juan Darío Uribe Uribe, die in het verleden tijdritspecialist Santiago Botero ontdekte. Gabriel Jaime Vélez Rico heeft de technische leiding, terwijl Hernán Darío Muñoz Giraldo hem daarbij assisteert.

De ploeg geeft aan dat UAE Emirates en UAE Colombia volledig los van elkaar staan op bestuurlijk gebied, maar dat de WorldTour-ploeg wel ondersteuning biedt op financieel vlak, op medisch gebied en om dopinggevallen tegen te gaan. Op korte termijn hoopt de Colombiaanse tak de selectie voor 2020 bekend te maken.

Cyril Barthe
Vital Concept-B&B Hotels haalt Cyril Barthe (23) binnen. De Fransman komt over van Euskadi-Murias, waar hij de laatste twee seizoenen onder contract stond. Afgelopen Vuelta eindigde Barthe twee keer in de top-10 van een daguitslag. De zevende plek in de rit naar Bilbao was zijn beste uitslag. De aankondiging van de transfer werd gedaan in James Bond-stijl:

Chloe Hosking
De vrouwenploeg van Rally UHC heeft een slag geslagen op de transfermarkt. De Amerikaanse formatie heeft sprintster Chloe Hosking uit Australië ingelijfd. Ze komt over van Alé Cipollini. “Rally UHC biedt mij een nieuwe omgeving vol met nieuwe uitdagingen”, zegt Hosking. “Na elf seizoenen in Europa, voelde ik dat ik een verandering nodig had als ik plezier wilde houden en succesvol wilde blijven in deze sport. De ploeg geeft mij de kans om dat te bereiken. Ik zal ook een belangrijke rol hebben in het ontwikkelen van enkele Noord-Amerikaanse talenten.”

Hosking won in 2016 La Course en was onlangs nog succesvol in de Madrid Challenge. Bij Rally UHC zal ze ook nog regelmatig in Europa koersen, maar daarbij zal zij de aangewezen persoon zijn om haar ploeggenotes op weg te helpen. Onder meer Megan Jastrab rijdt bij de oranje formatie, zij werd onlangs wereldkampioene bij de junioren vrouwen.

Alex Cataford
Israel Cycling Academy neemt Alex Cataford (26) mee de WorldTour in. De Canadees heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij de Israëlische formatie, die de licentie van Katusha-Alpecin overgenomen heeft. De beste uitslag van Cataford dit seizoen (zijn eerste jaar bij de ploeg) is een zevende plek in de proloog van de Ronde van Hongarije. Hij werd ook 23ste in de Tour of California. Hiervoor reed de Canadees twee jaar voor UnitedHealthcare. Overigens zit zijn huidige seizoen er wel op: hij heeft twee ribben gebroken opgelopen in de CRO Race, die hij nog wel uit wist te rijden.

Grace Brown
Mitchelton-Scott heeft het contract van Grace Brown verlengd. De regerend tijdritkampioene van Australië heeft haar contract met een jaar verlengd. Ze was bezig aan haar eerste seizoen bij de vrouwenploeg van Mitchelton-Scott, nadat ze in 2018 enkele maanden voor Wiggle-High 5 uitkwam. Begin 2019 won ze een etappe in de Women’s Tour Down Under.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.