Wielertransfers 2020: Mozzato, Vanendert, Kiryienka, Henao
foto: Vital Concept-B&B Hotels
woensdag 23 oktober 2019 om 17:40

Wielertransfers 2020: Mozzato, Vanendert, Kiryienka, Henao

Update Na de Tour of Guangxi knijpen de meeste renners in hun remmen, maar de transfercarrousel blijft doordraaien. Wie bemachtigt er nog een contract voor 2020? In onze rubriek Wielertransfers geven we een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

Luca Mozzato
De rappe Luca Mozzato rijdt de komende twee seizoenen voor Vital Concept-B&B Hotels. De 21-jarige coureur komt over van Dimension Data for Qhubeka. Dit seizoen overtuigde Mozzato de Franse procontinentale formatie door als zesde te eindigen in de Tour de Bretagne. Daarnaast won Mozzato het Circuito del Porto.

“Ik weet nog niet precies wat voor renner ik ben”, laat Mozzato weten. “Maar ik houd van aankomen in een klein groepje. Ik kan op heuvels met de besten meekomen, maar bergen zijn me echt te zwaar.”

Jelle Vanendert
Jelle Vanendert heeft zijn overgang naar Wallonie-Bruxelles bevestigd aan La Dernière Heure. De 34-jarige klassiekerspecialist tekent een contract voor twee seizoenen bij het Waalse ProContinental-team. Bij Wallonie-Bruxelles krijgt Vanendert de volledige support om topklasseringen in de klassiekers na te jagen. Dit jaar eindigde de Belg nog als zevende in Clásica San Sebastián en als negende in de Waalse Pijl.

Eerde meldde WielerFlits al dat de 34-jarige coureur dicht tegen een overgang naar de ProContinental-formatie zat.

Vasil Kiryienka
Vasil Kiryienka zal ook een achtste seizoen in het tenue van Team Ineos uitkomen. De Wit-Rus heeft zijn contract bij de Britse miljoenenformatie met een seizoen verlengd. De inmiddels 38-jarige Kiryienka is erg tevreden met zijn contractverlenging, zo blijkt uit zijn verklaring op de website van zijn team: “Ik ben erg blij dat ik een contract heb getekend voor nog een seizoen. Bij deze ploeg heb ik onschatbare levenservaring opgedaan.”

“Ik mag van geluk spreken dat ik de vele gewoontes en levensstijlen van de coureurs in onze ploeg heb mogen leren. De leiders van dit team hebben de gave om mensen over de gehele wereld te verenigen om een gemeenschappelijk doel te bereiken”, sluit hij af.

Sebastián Henao
In navolging van Kiryienka werd woensdagmiddag ook het contract van Sebastián Henao bij Team Ineos verlengd. Henao, die sinds 2014 voor Team Sky koerst, zag zijn contract met twee jaar verlengd worden. “Ik hou van koersen van een week en van grote rondes. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen in deze wedstrijden. Het is geweldig om met dit team samen te werken. Het voelt als een tweede thuis”, aldus de 26-jarige Henao.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.