Wielertransfers 2020: Walsleben, Parkinson, Owen
Philip Walsleben - foto: Cor Vos
zaterdag 2 november 2019 om 10:47

Wielertransfers 2020: Walsleben, Parkinson, Owen

Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft onverminderd hard draaien en diverse bevestigde transfers druppelen binnen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers 2020.

Philipp Walsleben
Philipp Walsleben blijft ook de komende twee seizoenen aan Corendon-Circus verbonden. Dat heeft de Duitse coureur zelf bevestigd in de wielerpodcast Besenwagen. Deze Duitse podcast wordt gerund door ex-profs Andreas Stauff en Paul Voß. Walsleben – al sinds 2008 in dienst bij Christoph en Philip Roodhooft – liet eind 2017 zijn contract bij de veldritformatie ontbinden om zich vol te richten op een avontuur op de weg. Na een jaar bij de Duitse clubploeg P&S Team Thüringen te hebben gereden keerde Walsleben weer terug naar het vertrouwde nest.

Naast dat de 31-jarige het nodige knechtenwerk verzette reed Walsleben zelf ook enkele uitslagen bijeen. Zo werd hij eind september vierde in Parijs-Chauny. Ook werd hij zevende op het Duitse wegkampioenschap.


Overzicht: Wielertransfers 2020


Logan Owen
De 24-jarige Amerikaan Logan Owen zal ook de komende twee seizoenen op WorldTour-niveau blijven acteren. EF Education First heeft zijn contract namelijk met twee seizoenen verlengd. “Ik ben een helper in grote wedstrijden”, zegt Owen in een persrelaas. “Ik kan onze leiders goed positioneren en ik kan ze goed door het veld heen rijden. Daar zal ik me ook de komende jaren op richten.”

Afgelopen seizoen maakte Owen zijn debuut in een grote ronde. Hij besloot de Vuelta a España als 126ste. “Dat was voor mij een big deal. Ik werd pas laat opgeroepen, maar het was een geweldige ervaring. Dat ik, na alles wat we als ploeg die Vuelta hebben meegemaakt, de race kon uitrijden was mijn hoogtepunt van de afgelopen twee seizoenen met het team.”


Abby-Mae Parkinson
De Britse vrouwenformatie Drops heeft laten weten dat het na drie seizoenen afscheid neemt van Abby-Mae Parkinson. Het is nog niet duidelijk voor welke ploeg de 22-jarige volgend seizoen zal rijden, wel is zeker dat de jeugdige Britse andere oorden zal opzoeken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.