Wielertransfers 2021: Victor De la Parte, Johan Jacobs, Alex Colman, Burgos-BH
foto: Cor Vos
maandag 12 oktober 2020 om 18:40

Wielertransfers 2021: Victor De la Parte, Johan Jacobs, Alex Colman, Burgos-BH

Update Het is 1 augustus geweest en dat betekent dat de transfercarrousel voor komend seizoen op volle toeren draait. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton aangaande verschuivingen voor komend seizoen.

Update – Víctor De la Parte
Nu het einde van de CCC-ploeg nadert, zoeken de renners van de Poolse ploeg onderdak bij andere teams. Víctor De la Parte lijkt dat gevonden te hebben. Volgens Het Nieuwsblad rijdt de Spaanse klimmer in 2021 bij Total Direct Energie.

De 34-jarige De la Parte debuteerde in 2011 als prof bij Caja Rural. Na enkele jaren op continentaal niveau kwam hij via CCC in 2017 terecht bij Movistar. Hij bleef twee jaar in Spaanse dienst, waarna hij de afgelopen twee seizoenen weer voor CCC koerste.


Update – Burgos-BH
Pelayo Sánchez maakt volgend jaar zijn debuut als prof namens Burgos-BH. De 20-jarige coureur uit Asturië heeft een succesvolle beloftentijd achter de rug bij de Gomur-ploeg. Hij tekent als neoprof een contract voor twee seizoenen.


Johan Jacobs
Movistar is van zins om het contract van neoprof Johan Jacobs open te breken. De 23-jarige Zwitser, ook half Belg, heeft bij de Spaanse ploeg een contract tot eind 2021. Manager Eusebio Unzué wil volgens Het Nieuwsblad die verbintenis verlengen met nog twee jaar, tot eind 2023. Jacobs werd afgelopen weekend knap 16e in Gent-Wevelgem.

Lees ook: En dan kon Johan Jacobs plots naar Movistar: “Viel net niet van mijn stoel” (interview)


Alex Colman
Alex Colman (22) koerst komend seizoen in de kleuren van Sport Vlaanderen-Baloise. Het is Het Nieuwsblad dat het nieuwtje bekendmaakt. De Belgische sprinter rijdt sinds 2018 in Britse dienst, bij Canyon dhb. Vorig jaar liet hij zich al meermaals opmerken, onder meer door in de Schaal Sels en de .HC-koers de Tour of Britain mee te springen in de aanval. In de .1-koersen Slag om Norg en de GP Stad Zottegem was hij dicht bij een top 10-klassering.


Tarteletto-Isorex
De Belgische continentale ploeg van Tarteletto-Isorex is druk bezig met het verlengen van contracten. Na Julien Van den Brande en Stijn De Bock hebben ook Jacob Relaes en Enzo Wouters een nieuwe contract getekend. Die nieuwe verbintenis werd door het team gevierd met een foto van Relaes en Wouters die een ferme handdruk krijgen van manager Peter Bouwens.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.