Wielertransfers 2021: Alpecin-Fenix, Alexander Evtushenko

zaterdag 19 december 2020 om 15:45
Wielertransfers 2021: Alpecin-Fenix, Alexander Evtushenko

foto: Cor Vos

Het nieuwe jaar nadert met rasse schreden en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Alpecin-Fenix
Mountainbiker Petter Fagerhaug (23) vertrekt na twee seizoenen bij Alpecin-Fenix. Sinds de zomer van 2019 stond de Noor langs de kant, nadat klierkoorts bij hem was vastgesteld. “Desondanks was de ondersteuning van de ploeg altijd ver boven verwachting”, laat hij weten via social media. “Nu wil ik eerst weer normaal trainen. Ik hoop dat ik in 2021 alweer kan koersen, maar om weer mee te strijden in de Wereldbeker is 2022 het meest realistisch.”


Alexander Evtushenko
Alexander Evtushenko heeft een nieuwe ploeg gevonden voor 2021. De 27-jarige Rus is volgend jaar te zien in de kleuren van het Portugese Efapel. In het verleden is Evtushenko twee jaar prof geweest bij Gazprom-Rusvelo. Zijn grootste successen behaalde hij echter in het shirt van het continentale Lokosphinx, waar hij een rit won in de Vuelta a Castilla y Leon (2017) en brons pakte op het wereldkampioenschap individuele achtervolging (2018).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.