Wielertransfers 2021: Astana, Manuel Belletti
Ter illustratie - foto: Cor Vos
maandag 9 november 2020 om 12:05

Wielertransfers 2021: Astana, Manuel Belletti

Update Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Astana
Astana heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de Spaanse beloftekampioen Javier Romo (21), meldt Zikloland. De getalenteerde renner, wiens roots in de triatlon liggen, heeft naar verluidt een contract voor drie jaar getekend. Romo kroonde zich in augustus tot Spaans kampioen bij de beloften na een indrukwekkende solo. Hij bereikte met een voorsprong van ruim twee minuten op Jokin Murguialday, die komend seizoen voor Caja Rural rijdt, de streep in Baeza.


Update – Manuel Belletti
Manuel Belletti zet zijn loopbaan voort bij EOLO-Kometa, de Spaanse continentale ploeg die in 2021 een ProTeam-status krijgt. De sprinter, die in oktober 35 jaar werd, komt over van Androni Giocattoli-Sidermec.

“Verschillende keren al heb ik tegen deze ploeg gereden. In wedstrijden zag ik al dat het niveau en de manier van koersen anders was binnen het continentale circuit. Een klein team, maar heel erg georganiseerd en altijd op de toekomst gericht. Het is een hele eer dat dit team bij mij uitkwam in zijn ontwikkeling”, aldus Belletti, die graag weer de Giro d’Italia zou rijden.

Teammanager Fran Contador ziet hem graag komen. “Vanaf het eerste moment dat we de ploeg voor 2021 gingen samenstellen, vond Ivan Basso dat Belletti naar ons team moest komen. Hij is een veteraan, snel en heeft een geweldig koersgevoel. Dat maakt hem een veelzijdige renner en een winnaar. Bovendien is hij een groot kenner van het pro-continentale circuit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.