Wielertransfers 2021: Burgos-BH, Jesper Hansen, Vino-Astana Motors, Gari Bravo
Dat Jetse Bol Burgos-BH trouw blijft wisten we al - foto: Cor Vos
woensdag 25 november 2020 om 18:40

Wielertransfers 2021: Burgos-BH, Jesper Hansen, Vino-Astana Motors, Gari Bravo

Update Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Burgos-BH
Burgos-BH heeft haar rooster voor aankomend seizoen bijna compleet. De Spaanse ploeg kondigde vandaag drie laatste contractverlengingen aan: Manuel Peñalver, Óscar Cabedo en Jaume Sureda koersen ook volgend jaar bij de paarse armada. De Nederlanders Alex Molenaar en Jetse Bol verlengden hun contract met de ploeg al eerder.


Jesper Hansen
Voor Jesper Hansen lijkt zijn tijd in de WorldTour erop te zitten. Maar dat wil niet zeggen dat de 30-jarige Deen met wielerpensioen moet. Er ligt namelijk een contract voor hem klaar bij het ProContinentale Riwal Securitas. Er is slechts één probleempje: het voortbestaan van deze ploeg is nog steeds onzeker.

In een interview met Ekstra Bladet laat CEO Steffen Kromann weten aan Ekstra Bladet: “Als we in 2021 een ploeg hebben, zouden we Jesper er heel graag bij hebben. Hij zou een perfecte match zijn. We zijn in gesprek geweest en ik heb open kaart met hem gespeeld. We zijn geïnteresseerd, maar we kunnen nog niets beloven.”

Hansen, die in 2015 de Ronde van Noorwegen op zijn naam schreef, tekende in 2014 zijn eerste WorldTour-contract bij Tinkoff-Saxo. Na een driejarig dienstverband bij deze ploeg volgden er tweejarige contracten bij Astana en Cofidis.


Vino-Astana Motors
Astana heeft eerder vandaag in een persbericht afscheid genomen van Zhandos Bizhigitov en Daniil Fominykh. Een logische move voor het Kazachse duo zou een stap terug naar Vino-Astana Motors zijn, maar zover komt het niet. Ploegbaas Alexander Slushemoin laat namelijk aan prosports.kz weten dat er geen plek is voor de twee. De kans is dus aanwezig dat ze hun carrière moeten beëindigen, tenzij ze elders nog een plekje weten te bemachtigen.


Update – Garikoitz Bravo
Garikoitz Bravo (31) heeft zijn contract bij Fundación Euskadi met een jaar verlengd. Doel van de Bask is om de beste versie van zichzelf weer te laten zien, laat hij weten via de ploeg. “Ik had dit jaar geen goed seizoen. Ik begon goed, maar daarna waren de prestaties niet zoals gewild. In de Mont Ventoux Dénivelé Challenge had ik een goede dag en kon ik een hoofdrol spelen in een erg belangrijke wedstrijd.”

Ondanks een moeilijk seizoen ontbreekt het Bravo niet aan motivatie. “Een van mijn doelen is om de ploeg aan een uitnodiging voor de Vuelta a España te helpen. Het zou mooi zijn om de Ronde van het Baskenland te rijden, dat is een van mijn doelen. Om over mijn thuisgrond te mogen rijden is een extra motivatie.” Voor de Bask wordt het zijn tweede seizoen bij de ploeg, voordien reed hij vijf jaar bij Euskadi-Murias.


Update – Daniela Reis
Meervoudig Portugees kampioene Daniela Reis (27) heeft een punt gezet achter haar fietscarrière, die in 2010 begon. “Alles in het leven heeft een begin en een eind en hier eindigt mijn loopbaan. Ik ben trots op alle ervaringen die de wielersport me heeft opgeleverd. Hier eindigt dan de droom om wielrenster te zijn, maar er is nog zoveel om van te dromen.” Afgelopen seizoen koerste Reis voor het Belgische Ciclotel. Voordien reed ze bij onder meer Doltcini-Van Eyck Sport.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.