Wielertransfers 2021: Edward Ravasi, Delio Fernández, Kern Pharma, Franck Bonnamour
Edward Ravasi - foto: Cor Vos
woensdag 18 november 2020 om 20:00

Wielertransfers 2021: Edward Ravasi, Delio Fernández, Kern Pharma, Franck Bonnamour

Update Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Edward Ravasi
Na vier seizoenen bij UAE Emirates zet Edward Ravasi (26) zijn carrière voort bij EOLO-Kometa, de Spaanse continental die in 2021 toetreedt tot het pro-continentale circuit. “Een geweldige kans en geen stap terug in mijn carrière, verre van”, laat Ravasi weten via zijn nieuwe team. “Ik heb er alle vertrouwen in dat ik een stap vooruit kan zetten.”

Vorig seizoen brak de Italiaan zijn dijbeen in de Vuelta a Burgos, waardoor zijn wielerjaar meteen voorbij was. “Het was geen fijne blessure en ik moest hard werken om te herstellen en terug te keren. Uiteindelijk is dat een verloren tijd geweest. En dit jaar moesten we veel werken voor onze sterke kopmannen bij UAE. Het was niet het beste jaar om wat van jezelf te laten zien.”

Ivan Basso, sportief manager bij EOLO-Kometa, is blij met zijn nieuwe aanwinst. “We geloven dat hij tot mooie dingen in staat is. In de belangrijkste beloftenkoers, de Tour de l’Avenir, reed hij altijd met de besten mee. Inmiddels heeft hij vier jaar ervaring in de WorldTour. Ik denk dat hij, net als bij de beloften, een van de beste renners van het peloton kan worden.”


Update – Delio Fernández
Delio Fernández (34) heeft voor twee seizoenen bijgetekend bij Nippo Delko One Provence, de ploeg waarvoor hij sinds 2016 uitkomt. “Mijn doel is om mijn ervaring in te brengen en de jonge talenten in de ploeg te helpen groeien. En als ik 100% fit ben, ga ik op zoek naar mijn eigen kansen.” Teameigenaar Philippe Lannes noemt Fernández een ‘belangrijke pijler’. “Het is een werker in de luwte die met zijn fysieke vaardigheden anderen laat schitteren.”


Update – Kern Pharma
De nieuwe selectie van Kern Pharma, dat net als EOLO-Kometa toetreedt tot het pro-continentale circuit, krijgt steeds meer vorm. De Spaanse ploeg kondigde aan dat twaalf renners hun contract hebben verlengd, namelijk Urko Berrade, Jaime Castrillo en Enrique Sanz, die al ervaring hebben op profniveau, en Roger Adrià, Jon Agirre, Sergio Araiz, Francisco Galván, Marti Marquez, Daniel Mendez, Ivan Moreno, José Félix Parra en Ibon Ruiz.

Kern Pharma trok reeds zes nieuwe renners aan; de Rus Savva Novikov, de Tsjech Vojtěch Řepa, Diego Lopez, die overkomt van Euskaltel-Euskadi, Jordi López, winnaar van de Spaanse beker voor beloften, en de broers Carlos en Raul García. Het team neemt afscheid van Martin Bouzas, die eind september besloot zijn fiets aan de haak te hangen, en Sergio Tu; de Taiwanees verkast naar het Spaanse amateurteam Lizarte.

Teammanagers Manolo Azcona en Juan José Oroz zijn trots om met deze groep renners te blijven groeien, laat Oroz weten via de ploeg. “We hebben het over renners van het hoogste niveau, die uitblinken in professionaliteit. De meesten komen uit de amateur-categorie. Ze geven betekenis aan de ploeg. Wij zijn er om ze op te leiden en de top met ze te bereiken. Ons doel is om voor langere tijd de beste optie te zijn.”

Voorlopige selectie Kern Pharma voor 2021
flag-es Roger Adrià
flag-es Jon Agirre
flag-es Sergio Araiz
flag-es Urko Berrade
flag-es Jaime Castrillo
flag-es Francisco Galván
flag-es Carlos García
flag-es Raúl García
flag-es Diego López
flag-es Jordi López
flag-es Marti Marquez
flag-co Daniel Mendez
flag-es Ivan Moreno
flag-ru Savva Novikov
flag-es José Félix Parra
flag-cz Vojtěch Řepa
flag-es Ibon Ruiz
flag-es Enrique Sanz


Update – Franck Bonnamour
B&B Hotels-Vital Concept heeft de komst aangekondigd van Franck Bonnamour (25). De Franse puncher verlaat na vijf seizoenen Arkéa Samsic voor de ploeg van Jérôme Pineau, waar hij een contract voor twee jaar tekende. “Ik wil het graag goed doen in de manches van de Franse beker. Ik hou van zware wedstrijden, des te meer als ze in Bretagne zijn. Ik ben een echte Bretoen en het is geweldig om de trui te dragen die de waarden van onze regio verbreidt.”

Volgens teammanager Pineau heeft zijn nieuwe aanwinst een enorm potentieel. “Dat blijkt wel uit zijn prestaties in de jeugdcategorieën (o.a. Europees kampioen bij de junioren in 2013, red.). Als hij werkt aan zijn sterke kanten, dan kan hij een echte revelatie worden. Het werd tijd dat hij zich losmaakte van zijn vertrouwde omgeving om nieuwe impulsen op te doen. De verandering die hem te wachten staat, zal hem goed doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.