Wielertransfers 2021: Ghebreigzabhier, Trek-Segafredo, Dowsett, Movistar, BORA-hansgrohe, Lotto Soudal Ladies
Amanuel Ghebreigzabhier - foto: Cor Vos
woensdag 11 november 2020 om 20:00

Wielertransfers 2021: Ghebreigzabhier, Trek-Segafredo, Dowsett, Movistar, BORA-hansgrohe, Lotto Soudal Ladies

Update Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Amanuel Ghebreigzabhier
Amanuel Ghebreigzabhier (26) verruilt NTT Pro Cycling voor Trek-Segafredo, waar hij een contract voor twee jaar heeft getekend. “Ik ben erg blij met het nieuwe avontuur”, laat de Eritreeër weten via zijn nieuwe ploeg. “Ik heb altijd een zeer positief beeld gehad van het team. Mezelf verder te verbeteren in etappewedstrijden, en dan met name in de grote ronden, is mijn eerste doel. Het idee om samen met Vincenzo Nibali te rijden maakt me erg enthousiast.”

Volgens manager Luca Guercilena is Ghebreigzabhier een gevestigde waarde. “Maar we denken dat er nog veel ruimte is voor verbetering. Zijn profiel was precies dat we zochten, een degelijke en nog jonge klimmer om in te investeren. We zien een groot potentieel in Amanuel en hopen dat we hem kunnen helpen zijn potentieel te ontbolsteren. Hij is een waardevolle aanwinst voor de ploeg, vooral om onze kopmannen in de bergen te helpen tijdens etappewedstrijden.”


Trek-Segafredo
Trek-Segafredo bevestigde daarnaast dat Antonio Tiberi (19) en Mattias Skjelmose (20), die dit seizoen al een stage afwerkten bij de ploeg, komend jaar als profrenner bij het team blijven. Ze tekenden, als neoprofs, allebei een contract voor twee jaar.


Alex Dowsett
Zondag maakte Alex Dowsett (32) bekend dat hij ook komend jaar deel uitmaakt van het peloton en volgens bronnen van La Gazzetta dello Sport heeft de Brit overeenstemming bereikt met zijn huidige ploeg Israel Start-Up Nation over een contractverlenging. In dat geval treft hij landgenoot Chris Froome, met wie hij in 2011 en 2012 al eens samen reed bij Sky Procycling. De viervoudige Tourwinnaar komt deze winter over van INEOS Grenadiers.

Dinsdag kondigde Dowsett overigens aan dat hij op zaterdag 12 december in Manchester het werelduurrecord gaat aanvallen. Hij moet dan meer dan 55,089 kilometer afleggen dan de huidige recordhouder, Victor Campenaerts.


Movistar Team
Movistar heeft de derde nieuwkomer aangekondigd. Na Gregor Mühlberger en Iván García gaat ook de Abner González (20) voor de ploeg rijden. De Puerto Ricaan komt over van het Spaanse amateurteam Telco,m-On Clima-Osés en tekende een contract voor drie jaar. Na de coronabreak maakte hij indruk door de Clasica Ciudad Torredonjimeno na een aanval van meer dan veertig kilometer te winnen. Ook zegevierde hij in een klimtijdrit in de Vuelta a Alicante.

“Dit is een droom die uitkomt”, reageerde González via zijn nieuwe ploeg. “Ik kan nog steeds niet geloven dat ik zo’n moeilijk seizoen op deze manier kan afsluiten. Het maakt me trots dat ik de eerste Puerto Ricaanse profrenner wordt in de wielersport. Ik hoop de komende jaren veel van deze ploeg te leren en hopelijk kan ik in de toekomst een belangrijke renner worden in zowel het team als in het peloton.”

Manager Eusebio Unzué leerde zijn nieuwe aanwinst beter kennen door zijn uitstekende prestaties in het Spaanse amateurcircuit. “Hij bewees een geweldige allrounder te zijn die goed gedijt in de zwaarste wedstrijden, zoals we zagen in Torredonjimeno. We denken dat hij een groot potentieel heeft om te slagen in Europa op zo’n jonge leeftijd. Dit is wederom een gok met het oog op de toekomst, nadat we die de afgelopen jaren wel vaker al vaak namen.”


Update – BORA-hansgrohe
Van Rafał Majka (UAE Emirates), Oscar Gatto (stopt) en Gregor Mühlberger (Movistar) was al zeker dat ze vertrokken, maar BORA-hansgrohe neemt na dit seizoen ook afscheid van Jempy Drucker (34), Jay McCarthy (28) en Paweł Poljański (30). Dat maakte de ploeg bekend via social media. Op dit moment is het nog niet bekend waar de toekomst van dit drietal renners ligt.


Update – Lotto Soudal Ladies
Jesse Vandenbulcke, Christina Siggaard, Abby Mae Parkinson, Lone Meertens, Alana Castrique en Danique Braam koersen ook komend seizoen in het truitje van Lotto Soudal Ladies. Dat laat het team weten via de social media-kanalen. De Belgische formatie neemt afscheid van Lotte Kopecky (CCC-Liv), Arianna Fidanza (Mitchelton-Scott), Annelies Dom (stopt), Julie Van de Velde en Teuntje Beekhuis (Jumbo-Visma Women).

Daartegenover staat de komst van Hanna Nilsson, Anna Plichta, Silke Smulders en Elise Vander Sande.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.