Wielertransfers 2021: Dani Christmas, Johan Le Bon
Dani Christmas - foto: Cor Vos
zaterdag 12 december 2020 om 09:05

Wielertransfers 2021: Dani Christmas, Johan Le Bon

Update Het nieuwe jaar nadert met rasse schreden en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Update – Dani Christmas
Dani Christmas (32) heeft een nieuwe ploeg gevonden voor volgend seizoen. De renster van Lotto Soudal gaat koersen voor het Britse Drops, waar ze onder meer Marjolein van ’t Geloof en Maike van der Duin tegenkomt. Christmas won tijdens de lockdown een etappe in de virtuele Women’s Tour en reed vervolgens, na de hervatting van het seizoen, lange tijd voor het peloton uit in de GP Euromat. Bij haar nieuwe ploeg moet ze voor de nodige ervaring zorgen.

“Als Britse renster heb ik Drops altijd wel met extra interesse gevolgd. Nu voelt het als het juiste moment om in het project te stappen”, laat Christmas weten via de ploeg. Teammanager Bob Varney is blij met zijn nieuwe aanwinst. “Ze gaat onze klassieke ploeg versterken. Naadloos past ze in onze cultuur. Ik kijk ernaar uit om haar verder te zien groeien in 2021 en haar een mentor voor onze getalenteerde jonge groep rensters te zien worden.”

Selectie Drops voor 2021
flag-gb Lizzy Bennett
flag-gb Anna Christian
flag-gb Dani Christmas
flag-nl Maike van der Duin
flag-nl Marjolein van ’t Geloof
flag-gb Joss Lowden
flag-pt Maria Martins
flag-gb Emily Meakin
flag-no Emilie Moberg
flag-no Elise Olsen
flag-se Sara Penton
flag-de Finja Smekal
flag-gb April Tacey
flag-gb Alice Towers


Johan Le Bon 
Johan Le Bon is er toch nog in geslaagd om een nieuwe ploeg te vinden voor komend seizoen. De 30-jarige Fransman zal in 2021 wel noodgedwongen uitkomen op continentaal niveau. Le Bon heeft volgens Le Télégramme een contract getekend bij Cambodia Cycling Academy, dat een internationaal programma afwerkt.

Le Bon begon zijn profcarrière bij Bretagne Schuller en reed vervolgens vijf jaar voor FDJ. De Fransman stapte met mooie adelbrieven over naar de profs, maar wist nooit echt door te breken. Wel boekte hij in 2015 een etappezege in de Eneco Tour, twee jaar later won hij de proloog van de Tour de l’Ain.

De Fransman zal volgend jaar waarschijnlijk Davide Rebellin tegenkomen bij Cambodia Cycling Academy. De 49-jarige Italiaan lijkt eveneens op weg naar de continentale ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.