Wielertransfers 2021: Hoelgaard, Jongerius, D’heygere, Okamika, Gazprom-RusVelo
Markus Hoelgaard - foto: Cor Vos
maandag 26 oktober 2020 om 11:05

Wielertransfers 2021: Hoelgaard, Jongerius, D’heygere, Okamika, Gazprom-RusVelo

Update Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Markus Hoelgaard
Het Noorse Uno-X beschikt ook de komende seizoenen over Markus Hoelgaard (26). De sterke renner, die vorige maand in de Ronde van Luxemburg naar de tweede plaats koerste, verlengde namelijk zijn contract met twee jaar. “Samen met deze ploeg wil ik groeien. Alles begint pas net, we hebben een paar uitdagende jaren voor de boeg”, laat hij weten via het team.


Update – Claudia Jongerius
Chevalmeire heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Claudia Jongerius (22), die daarmee de stap naar het profwielrennen zet. De Nederlandse komt over van WC De Sprinters Malderen. “Ik kan niet beschrijven wat ik op dit moment voel, maar ik ben vooral dankbaar en trots om vanaf 1 januari deel uit te maken van de Chevalmeire-ploeg”, schrijft ze op social media.


Update – Gil D’heygere
Tarteletto-Isorex heeft Gil D’heygere (22) binnengehaald. De allrounder, die van de opleidingsploeg EFC-LR Vulsteke overkomt, was dit seizoen vierde in de Heistse Pijl en zesde in Parijs-Tours voor beloften. Ploeg en renner kwamen een verbintenis tot eind 2021 overeen. “Het talent van Gil gaan we de komende jaren verder uitbouwen in ons team. Met een sterk team achter zich zal hij dan ook wedstrijden kunnen winnen”, aldus teammanager Peter Bauwens.

Het continentale Tarteletto-Isorex heeft intussen de definitieve kern van tien renners vast om het team te registreren voor 2021. Komende dagen wordt de ploeg verder aangevuld tot vijftien man.


Update – Ander Okamika
Burgos-BH heeft Ander Okamika (27) vastgelegd voor volgend seizoen. De Spaanse triatleet reed zich in de kijker bij de ploeg van Julio Izquierdo tijdens de nationale kampioenschappen en in de ronden van Cantabrië en Alicante. “De sprong naar de profs is een droom die uitkomt. Ik denk dat ik deze kans te danken heb aan de pandemie, omdat ik in juli, toen er geen triatlons waren, op de weg ben gaan rijden. Ik was verrast door mijn prestaties en de resultaten kwamen vanzelf.”

Okamika denkt wel wat tijd nodig te hebben om de knop om te zetten naar de wielersport. “Het moeilijkst wordt denk ik om in het peloton te rijden en steeds van ritme te moeten veranderen, wat ik niet gewend ben. Ik heb al laten zien dat ik competitief kan zijn en ik wil Burgos-BH bedanken voor het vertrouwen.” “Zijn fysieke conditie is uitzonderlijk en we geloven dat hij zich goed zal aanpassen. Hij heeft een enorm potentieel”, stelde ploegleider David Cantera vast.


Update – Gazprom-RusVelo
Gazprom-RusVelo heeft bekendgemaakt dat Artem Nych (25) en Petr Rikunov (23) bijtekenden voor volgend seizoen. Voor Nych, de Russische U23-kampioen van 2015, wordt het zijn zevende jaar bij de ploeg. Rikunov, die in 2017 de Russische U23-titels veroverde, werd vorig jaar prof bij het team. Tot op heden trok Gazprom-RusVelo één renner aan, klimmer Ilnur Zakarin komt over van CCC Team.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.