Wielertransfers 2021: Mathias Frank, Kern Pharma, Groupama-FDJ
foto: Cor Vos
zaterdag 19 september 2020 om 10:45

Wielertransfers 2021: Mathias Frank, Kern Pharma, Groupama-FDJ

Het is 1 augustus geweest en dat betekent dat de transfercarrousel voor komend seizoen op volle toeren draait. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton aangaande verschuivingen voor komend seizoen.

Mathias Frank
Mathias Frank (33) heeft zijn krabbel gezet onder een nieuwe verbintenis bij AG2R La Mondiale, die hem tot eind 2021 bij de Franse ploeg houdt. De Zwitser, die in 2016 een Vuelta-etappe won op de flanken van de Penyagolosa, is momenteel aan zijn vierde seizoen bezig bij het team van Vincent Lavenu. Frank wordt komend jaar herenigd met fietsconstructeur BMC, waarmee hij nog samenwerkte in zijn periode bij het BMC Racing Team, en Michael Schär en Greg Van Avermaet.

“Schär is haast mijn buurman en aan de koersen met Van Avermaet heb ik goede herinneringen overgehouden. Voor mij is de cirkel rond, ik kan niet wachten!”, aldus Frank.


Kern Pharma
De Spaanse beloftekampioen tijdrijden Raul Garcia (19) heeft een driejarig contract getekend bij Kern Pharma, de continentale ploeg die komend seizoen een stapje hogerop wil zetten. De jonge belofte komt over van het ontwikkelingsteam Lizarte en is de zoon van de voormalige wielerprof Félix García Casas. Als junior behaalde hij tevens medailles op de puntenkoers en de scratch op het WK baanwielrennen in Frankfurt (2019).

“Iedereen die de resultaten van Raul bekijkt, ziet dat hij een enorm potentieel heeft”, zegt Juanjo Oroz, algemeen manager bij Kern Pharma. “Maar wat we echt heel leuk aan hem vinden, is zijn houding. Hij is ambitieus en moedig, maar altijd met een glimlach. Dit zijn allemaal waardevolle eigenschappen in onze sport. Het zal een genoegen zijn om met Raul mee te groeien. We hebben altijd oog voor het ondersteunen van jonge, getalenteerde renners zoals hij.”


Groupama-FDJ
Groupama-FDJ heeft de contracten van vijf man verlengd. Matthieu Ladagnous (35), de Zwitserse kampioen Sébastien Reichenbach (31), die beiden op dit moment actief zijn in de Tour de France, Antoine Duchesne (29) en Tobias Ludvigsson (29) tekenden bij tot eind 2022, terwijl Miles Scotson (26) een nieuwe verbintenis tot eind 2021 overeenkwam. Met deze contractverlengingen telt de selectie van de ploeg van Marc Madiot in 2021 voorlopig 23 namen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.