Wielertransfers 2021: Gazprom-Rusvelo, Rémy Mertz, Tarteletto-Isorex
Rémy Mertz - foto: Cor Vos
donderdag 22 oktober 2020 om 12:50

Wielertransfers 2021: Gazprom-Rusvelo, Rémy Mertz, Tarteletto-Isorex

Update Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Update Gazprom-Rusvelo
Sergey Chernetckii en Marco Canola hebben hun contract bij Gazprom-Rusvelo verlengd. De Rus, bezig aan zijn eerste seizoen in Russische dienst, staat daardoor ook in 2021 en 2022 onder contract bij het ProTeam. Hij heeft een verleden bij onder meer Katusha, Astana en Caja Rural. Canola blijft nog één jaar langer bij Gazprom-Rusvelo. Hij kwam vorig jaar over van Nippo-Vini Fantini.


Rémy Mertz
Lotto Soudal bood Rémy Mertz (25) geen contractverlenging aan en dus zal de hardrijder op zoek moeten naar een nieuwe ploeg. Volgens La Dernière Heure is hij op weg naar Bingoal-Wallonie Bruxelles. Ploegmanager Christophe Brandt staat open voor de komst van Mertz, die hij goed kent, omdat hij voor zijn transfer naar Lotto Soudal in de opleidingsploeg van Wallonie Bruxelles in actie kwam.

“Hij heeft een potentieel dat we willen benadrukken in een wedstrijdprogramma dat hem kansen geeft”, aldus Brandt. Mertz heeft vier seizoenen achter de rug bij Lotto Soudal. Momenteel rijdt hij in de Vuelta a España zijn laatste koers voor de Belgische WorldTour-ploeg.


Tarteletto-Isorex
De Belgische continentale ploeg van Peter Bauwens heeft een volgende aanwinst gepresenteerd. De 26-jarige Brent Van de Kerkhove komt over van Home Solutions-Soenens. Volgens Bauwens komt Van de Kerkhove goed uit de voeten in klimwedstrijden. “Brent kunnen we zijn kans laten gaan in wedstrijden die hem op het lijf geschreven zijn”, zegt de manager. De Oost-Vlaming voegt zich in de selectie bij Elias Van Breussegem, Enzo Wouters, Julien Van den Brande, Lennert Teugels, Stijn de Bock, Jacob Relaes en Maxime De Poorter.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.