Wielertransfers 2021: Samuele Battistella, Jonathan Milan
Samuele Battistella (m) - foto: Cor Vos
zaterdag 3 oktober 2020 om 13:00

Wielertransfers 2021: Samuele Battistella, Jonathan Milan

Het is 1 augustus geweest en dat betekent dat de transfercarrousel voor komend seizoen op volle toeren draait. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton aangaande verschuivingen voor komend seizoen.

Samuele Battistella
Ruim een jaar geleden was Samuele Battistella een van de hoofdrolspelers in het veelbesproken beloften-WK in Yorkshire. De Italiaan kreeg de wereldtitel toegewezen nadat winnaar Nils Eekhoff werd gediskwalificeerd. Dit seizoen zette hij de stap naar de WorldTour, nadat hij als neoprof een tweejarig contract tekende bij NTT Pro Cycling.

Maar nu de toekomst van die ploeg plots onzeker is, ligt zijn perspectief mogelijk na een seizoen al ergens anders. Volgens de doorgaans goed ingelichte sportjournalist Ciro Scognamiglio is de Italiaan namelijk in gesprek met Astana. Bij de Kazachse ploeg van Alexander Vinokourov zou de 21-jarige renner onder anderen zijn landgenoot Fabio Felline tegenkomen.


Jonathan Milan
De toekomst van de beloftevolle Jonathan Milan (20) ligt mogelijk bij Bahrain-McLaren. Volgens Tuttobiciweb zou de ploeg van Rod Ellingworth haar oog hebben laten vallen op de Italiaan, die dit seizoen het Italiaans kampioenschap tijdrijden voor beloften op zijn naam schreef en in Rosà een sprintetappe won in de Baby Giro. Momenteel koerst hij voor het continentale Friuli ASD.

Milan is tevens een goede baanrenner, die tijdens het WK in Berlijn (2020) met het Italiaanse team brons pakte op de ploegenachtervolging.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.