Wielertransfers 2022: Alexander Kristoff, Simon Pellaud, Uno-X
foto: Cor Vos
donderdag 17 juni 2021 om 10:47

Wielertransfers 2022: Alexander Kristoff, Simon Pellaud, Uno-X

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rij. Met vandaag nieuws over onder andere Alexander Kristoff, Simon Pellaud en Uno-X.

Alexander Kristoff
Alexander Kristoff is aan zijn vierde seizoen bij UAE Emirates bezig, maar mogelijk komt aan deze samenwerking aan het eind van het jaar een einde. Dat meldt sportjournalist Ciro Scognamiglio van La Gazzetta dello Sport. Volgens de Italiaanse sportkrant is Intermarché-Wanty-Gobert een realistische optie voor de 33-jarige Noorse renner, die al 79 profzeges verzamelde.


Simon Pellaud
Scognamiglio meldt verder dat meerdere bronnen aan La Gazzetta dello Sport hebben bevestigd dat Trek-Segafredo waarschijnlijk Simon Pellaud aantrekt voor volgend seizoen. De Zwitser, die in de Giro d’Italia zijn aanvalslust beloond zag worden met winst in het Fuga Bianchi-klassement, is nu nog in dienst van Androni Giocattoli-Sidermec.

Ook de jonge Deen Asbjørn Hellemose zou op de radar staan van de Amerikaanse ploeg. In de Giro d’Italia voor beloften reed hij eerder deze maand naar de vijfde plek in het eindklassement.


Uno-X
Anders Skaarseth heeft zijn contract bij Uno-X met twee jaar verlengd. De 26-jarige Noor is aan zijn vierde seizoen bezig bij de geel-rode ploeg en heeft zich in die periode tot een waardevolle wegkapitein ontwikkeld. Ook heeft hij een belangrijke rol in de lead-out voor sprinter Kristoffer Halvorsen, die tevens een goede vriend van hem is.

Skaarseth reed dit seizoen tot op heden voornamelijk eendagswedstrijden. In de Amstel Gold Race was hij mee in de vlucht van de dag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.