Wielertransfers 2022: Esteban Chaves, Sergio Higuita, EOLO-Kometa
foto: Cor Vos
dinsdag 20 juli 2021 om 13:00

Wielertransfers 2022: Esteban Chaves, Sergio Higuita, EOLO-Kometa

Update In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rij voor het wielerjaar 2022. Met vandaag nieuws over Esteban Chaves, Sergio Higuita en EOLO-Kometa.

Update – Esteban Chaves
De geluiden dat Esteban Chaves op weg is naar EF Education-Nippo klinken steeds luider. Begin deze maand meldde La Gazzetta dello Sport al dat het contract van de 31-jarige Colombiaan bij BikeExchange niet wordt verlengd en de Amerikaanse ploeg van Jonathan Vaughters als nieuwe werkgever werd genoemd en nu doet ook Cyclingnews dat. De nieuwssite kan bevestigden dat de nummer dertien van de afgelopen Tour de France zich bij het team gaat voegen.

Chaves is aan alweer zijn elfde profseizoen bezig. Sinds 2014 koerst de ploeg voor BikeExchange – de ploeg die eerder als Mitchelton-Scott en Orica-GreenEdge door het leven ging. De klimmer won in die periode onder anderen de Ronde van Lombardije en etappes in de Giro d’Italia en de Vuelta a España. Ook stond hij in zowel de Giro als de Vuelta al eens op het podium. Dit jaar won hij een etappe in de Volta a Catalunya, waar hij ook het punten- en bergklassement pakte.


Update – Sergio Higuita
Chaves moet bij EF Education-Nippo het gat opvullen dat landgenoot Sergio Higuita achterlaat. Voor de 23-jarige klimmer ligt de toekomst namelijk bij BORA-hansgrohe, schrijft Cyclingnews. Het Duitse WorldTeam wil deze winter zijn ploeg voor de etappewedstrijden versterken en komt daarbij uit bij Higuita en ook Jay Hindley. Volgens de nieuwssite is het team al langer bezig met zowel Higuita als Hindley. Gesprekken met beide partijen gaan terug tot 2020.

Higuita zit ondanks zijn jonge leeftijd al aan zijn vijfde profseizoen. Via Manzana Postobon kwam de Colombiaan in 2019 bij EF Education First terecht. Dat jaar won hij een etappe in de Vuelta a España. Een jaar later veroverde hij de eindzege in de Tour Colombia 2.1. Bij BORA-hansgrohe zou hij onder anderen de ploeggenoot worden van Emanuel Buchmann, Wilco Kelderman en Max Schachmann.


EOLO-Kometa
Georg Steinhauser (19) is op weg om in de voetstappen te treden van zijn vader Tobias, die in de jaren negentig en 2000 voor onder andere Gerolsteiner en T-Mobile koerste. De beloftevolle Duitse klimmer van het continentale Tirol KTM mag zich namelijk opmaken voor zijn eerste profcontract en voegt zich volgend jaar waarschijnlijk bij het ProTeam EOLO-Kometa, laat ploegmanager Ivan Basso aan BiciPro weten.

Steinhauser liet zich afgelopen weekend nog opmerken door de derde rit in de Giro Valle d’Aosta te winnen. Ook toonde hij zich in de Tour of the Alps.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.