Wielertransfers 2022: John Degenkolb, Davide Cimolai, TotalEnergies
foto: Cor Vos
maandag 12 juli 2021 om 16:30

Wielertransfers 2022: John Degenkolb, Davide Cimolai, TotalEnergies

Update In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rij. Met vandaag nieuws over John Degenkolb en Davide Cimolai.

John Degenkolb
John Degenkolb rijdt nu nog voor Lotto Soudal, maar wordt door het AD in verband gebracht met Team DSM. Volgens de krant wil de ploeg van Iwan Spekenbrink de 32-jarige Duitser terug bij het team halen, nadat hij van 2012 tot en met 2016 ook al uitkwam voor het WorldTeam (dat toen nog Argos-Shimano en later Giant-Alpecin heette). DSM beschikt over veel jonge talenten en zou met Degenkolb een schat aan ervaring binnenhalen.


Update – Davide Cimolai
Eerder werd Davide Cimolai al gelinkt aan Deceuninck-Quick-Step, nu wordt de rappe Italiaan in verband gebracht met een andere WorldTour-ploeg. Cofidis zou namelijk een optie zijn voor de 31-jarige Cimolai, meldt La Gazzetta dello Sport. Dat hij gaat vertrekken bij Israel Start-Up Nation lijkt wel zeker.

Cimolai werd in 2010 prof bij Liquigas en koerste later ook nog voor Lampre-Merida en FDJ. Sinds 2019 komt hij uit voor Israel Cycling Academy. Eerder dit seizoen reed hij nog naar diverse ereplaatsen in de Giro d’Italia.


Update – TotalEnergies
De selectie van TotalEnergies wordt in het tweede deel van het seizoen aangevuld met drie stagiairs. Het Franse team geeft drie renners van de opleidingsploeg Vendée U een kans om te ruiken aan het leven van een profwielrenner. Het gaat om puncheur Thomas Bonnet (22), sprinter Emilien Jeanniere (22) en klimmer Alan Jousseaume (22). Vanaf augustus mogen zij aan wedstrijden van UCI .HC- en .1-niveau meedoen bij TotalEnergies.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
12 juli 2021 18:58
Degencolb naar DSM? dat gelooft toch niemand, gaan ze een renner die al jaren niks meer presteert binnen halen en talenten laten vertrekken? eerder geloof ik dat het een lokkertje is om van de lotto nog een win for live los te krijgen is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.