Wielertransfers 2016: Rolland, Jungels, Etixx-Quick-Step, Blythe, Van Hecke
Foto: Sirotti
donderdag 27 augustus 2015 om 14:35

Wielertransfers 2016: Rolland, Jungels, Etixx-Quick-Step, Blythe, Van Hecke

De transfermarkt is open en de handtekeningen mogen officieel gezet worden. Langzaam worden plekjes opgevuld bij ploegen, of wordt de knoop doorgehakt of er wel of niet verlengd gaat worden. Moet een renner andere oorden opzoeken? WielerFlits zet de laatste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje in het transferoverzicht.

Pierre Rolland
Pierre Rolland rijdt de komende jaren voor Cannondale-Garmin. De Amerikaanse formatie maakte vandaag bekend dat de 28-jarige Franse klimmer de overstap maakt van Europcar. Bij de ploeg van manager Jonathan Vaughters moet hij Daniel Martin (Etixx-Quick Step) en Ryder Hesjedal (Trek) doen vergeten. Rolland was al sinds 2009 in dienst bij teambaas Jean-Rene Bernaudeau en verdedigde de kleuren van Bbox Bouygues Telekom en Europcar. Bernaudeau heeft nog steeds geen sponsor voor volgend jaar vast kunnen leggen.

Bob Jungels - Foto: Marcel Koch

Bob Jungels – Foto: Marcel Koch

Bob Jungels
Bob Jungels verlaat Trek Factory Racing, maar heeft volgens zijn huidige baas Luca Guercilena al een nieuwe werkgever gevonden. De Italiaan vertelt aan Cyclingnews dat Jungels volgend seizoen gaat rijden voor Etixx-Quick Step. De kans dat de Amerikaanse format Kiel Reijnen (UnitedHealthcare) volgend seizoen voor Trek rijdt zou vijftig procent zijn.

Etixx-Quick Step
Patrick Lefevere is druk bezig om zijn ploeg voor 2016 te versterken. De teambaas van Etixx-Quick Step bevestigde aan Het Nieuwsblad dat hij in gesprek is met Maximiliano Richeze. De Argentijn van Lampre-Merida zou een plek moeten krijgen in de sprinttrein rond Fernando Gaviria. Daarnaast heeft hij interesse in de Italiaan Sacha Modolo en de Fransman Bryan Coquard. “Jongens die kunnen winnen heb je nooit genoeg”, aldus Lefevere, die aangeeft dat zijn interesse in sprinters niet automatisch betekent dat Mark Cavendish de ploeg gaat verlaten. “Ik heb de afspraak met zijn manager dat hij mij eind deze maand een nieuw voorstel doet”, aldus Lefevere.

Adam Blythe

Adam Blythe – Foto: Sirotti

Adam Blythe
Adam Blythe verruilt Orica-GreenEDGE voor Tinkoff-Saxo. De 25-jarige Brit gaat bij de Russische formatie voornamelijk Peter Sagan ondersteunen tijdens de klassiekers. “Ik beschouw het als een eer om hem te ondersteunen en ga helpen om hem een klassieker te laten winnen”,  vertelt Blythe op de site van de ploeg.

Preben Van Hecke
Belgisch kampioen Preben Van Hecke is momenteel in gesprek met meerdere teams uit de WorldTour. “Ik kan niet ontkennen dat er gesprekken zijn met ProTeams maar daar zitten geen Belgische ploegen bij. Dus geen Lotto-Soudal of Etixx-Quick Step”, vertelt hij aan persbureau Belga. Ook een langer verblijf bij Topsport Vlaanderen Baloise sluit de 33-jarige renner niet uit.

Søren Kragh Andersen
Søren Kragh Andersen rijdt volgend seizoen op het hoogste niveau. Volgens Cyclingnews heeft de 21-jarige Deen – eerder deze week nog goed voor twee ritzeges in de Ronde van de Toekomst – al een contract getekend bij een team uit de WorldTour. Welke ploeg dat is, wil hij nog niet vrijgeven. Andersen komt sinds 2013 uit voor het continentale Team Trefor – Blue Water en won dit jaar in Nederland de ZLM Roompot Tour.

RIDE Magazine
43 Reacties
Sorteer op:
27 augustus 2015 14:41
Ik heb echt het gevoel dat Etixx straks 100 renners heeft. Jammer dat Jungels daar naartoe gaat.
27 augustus 2015 14:42
Hesjedal eruit, Rolland erbij.
Dat is een schitterende move van Garmin!
Die had Trek beter kunnen halen.
27 augustus 2015 14:44
"De kans dat de Amerikaanse format Kiel Reijnen (UnitedHealthcare) volgend seizoen voor Trek rijdt zou vijftig procent zijn."

Hij komt "wel" of "niet", dus 50% klopt precies
27 augustus 2015 14:49
haha Etixx
Je hebt Gaviria, bent in gesprek met Richeze, interesse in Coquard en Modolo eventuele contractverlenging Boonen, Cavendish en Meersman en Trentin kunnen ook wel een sprintje rijden.
27 augustus 2015 14:52
Om er even een wielerflitscliché tegenaan te gooien (maar ik meen deze wel echt serieus):

Ik had Bob Jungels een prachtige versterking van TLJ gevonden.
27 augustus 2015 14:53
Lotto-Jumbo heeft op z'n twitterpagina 7 nieuwe renners gevolgd : namelijk De Vreese, Haas, Vanbilsen, Van Poppel, Van Poppel, Craddock en Sprengers. Vreemd, omdat de ploeg voordien alleen maar organisatoren volgde en renners van eigen ploeg.
27 augustus 2015 14:57
@woutie De Vreese had zijn contract verlengd bij Astana, volgens hln.
27 augustus 2015 14:59
@probbie, dacht ik ook
27 augustus 2015 15:00
@Woutie
De Vreese heeft bijgetekend bij Astana
Vanbilsen heeft ook aangegeven dat hij nog een jaar bij Cofidis blijft tijdens de tour
De andere 5 zijn wel vrij , al zou Sprengers naar Lotto-Soudal gaan volgens het Belgische perscircuit....

edit redactie: bedankt, aangepast
27 augustus 2015 15:04
Van Hecke lijkt mij een nieuwe renner van LottoNL
27 augustus 2015 15:06
Ik heb echt het idee dat er dit seizoen veel meer baanbrekende transfers zijn dat vorig jaar. Destijds had je Sagan als grote klapper, verder Bouhanni, König, Mollema, Boom, Caruso, Poels en dat was het wel zo'n beetje. Nu worden er toch wel wat meer grote namen uitgewisseld, veel Garmin- en Etixxgerelateerd.
27 augustus 2015 15:11
edit redactie: niet doen
27 augustus 2015 15:14
Dat moet toch onderhand helemaal fout gaan met al die kapiteins op een schip bij Etixx. Ook een hele slechte ontwikkeling voor de sport en de wielerliefhebber.
27 augustus 2015 15:16
Er is dit jaar veel nieuws. Niet de allergrootste namen, maar daaronder zijn er veel wisselingen. Goede conclusie. Ben wel benieuwd waarom Etixx zoveel sprinters wil, wel jammer zou dat zijn. Hoe meer verdeling, hoe beter.
27 augustus 2015 15:19
vraag me af wie er weg moeten bij Etixx ...
hebben veel interesse, maar dat is elk jaar wel zo, maar nu in renners waarvan ik me afvraag wat de toegevoegde waarde is tov mogelijke renners die moeten vertrekken

Van Hecke, een goed renner, maar dat de WT ploegen in de rij staan, verrast me toch wel, of is het enkel, informeren en summiere gesprekken
27 augustus 2015 15:36
Jungels uit, Hesjedal in. Lijkt mij niet echt een goede slag van Trek.
27 augustus 2015 15:42
Etixx is zoals gebruikelijk in gesprek met iedereen (muv Van Hecke). Je kan speculatie omtrent Etixx net zo goed negeren. Want als het percentage daadwerkelijke transfers tov aantal renners dat gelinkt wordt aan Etixx zo laag ligt als bij hen dan heeft zo'n bericht niet echt waarde.
27 augustus 2015 15:46
En als Jungels nou naar LottoNL gaat, dan maakt het qua kampioenstrui niet meer zoveel uit dat ze zich ieder jaar laten piepelen door een eenling.
27 augustus 2015 15:50
Kwiatowski vervangen door martin (is dat al officieel?) Golas door de plus. Gaviria erbij. Voor de rest blijkt nu dat Jungels komt , kan je zien in de plaats van Uran. En dan is lefevre aan het anticiperen op cav en renshaw. Als die vertrekken, komen richeze en modolo. Blijft cav en renshaw, dan komt richeze en modolo niet.
Denk ook dat Etixx-quickstep volgend jaar weer meer renners zal hebben dan dit jaar. Dit jaar was te krap, ookal omdat ze met wat blessures zitten/zaten.
27 augustus 2015 15:52
1 goede raad voor Etixx-Quickstep: doe in godsnaam Mark Renshaw weg.
27 augustus 2015 15:55
@Vic413: Ik denk dat Cavendish graag z'n Lead-out behoud, en dat Renshaw heen gaat, waar Cav heen gaat.
27 augustus 2015 15:57
Nu ben ik wel benieuwd welke klassementsrenner IAM Cycling nog gaat halen. Reichenbach is weg en Van den Broeck en Rolland, die de voorbije weken aan IAM gelinkt werden, gaan ergens anders naartoe.
27 augustus 2015 16:10
Cavendish mag als het aan mij lag mee vertrekken ;)
27 augustus 2015 16:27
@Joachim
Als IAM al iemand gaan halen voor een klassement.
Gezien hun positie onderin de WT is een Frank die blijkbaar 8e kan worden in de Tour al heel wat voor hen. VDB op zijn leeftijd en een wisselvallige Rolland zijn dan ook niet eens echt een vooruitgang.
En neem daarbij het feit dat Reichenbach als klassementrenner überhaupt is gebaseerd op één derde plaats in de Ronde van Polen twee jaar geleden....
27 augustus 2015 16:29
jungels ook in de belangstelling van Sky..Nee toch?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.