Wielertransfers 2016: Rolland, Jungels, Etixx-Quick-Step, Blythe, Van Hecke
Foto: Sirotti
donderdag 27 augustus 2015 om 14:35

Wielertransfers 2016: Rolland, Jungels, Etixx-Quick-Step, Blythe, Van Hecke

De transfermarkt is open en de handtekeningen mogen officieel gezet worden. Langzaam worden plekjes opgevuld bij ploegen, of wordt de knoop doorgehakt of er wel of niet verlengd gaat worden. Moet een renner andere oorden opzoeken? WielerFlits zet de laatste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje in het transferoverzicht.

Pierre Rolland
Pierre Rolland rijdt de komende jaren voor Cannondale-Garmin. De Amerikaanse formatie maakte vandaag bekend dat de 28-jarige Franse klimmer de overstap maakt van Europcar. Bij de ploeg van manager Jonathan Vaughters moet hij Daniel Martin (Etixx-Quick Step) en Ryder Hesjedal (Trek) doen vergeten. Rolland was al sinds 2009 in dienst bij teambaas Jean-Rene Bernaudeau en verdedigde de kleuren van Bbox Bouygues Telekom en Europcar. Bernaudeau heeft nog steeds geen sponsor voor volgend jaar vast kunnen leggen.

Bob Jungels - Foto: Marcel Koch

Bob Jungels – Foto: Marcel Koch

Bob Jungels
Bob Jungels verlaat Trek Factory Racing, maar heeft volgens zijn huidige baas Luca Guercilena al een nieuwe werkgever gevonden. De Italiaan vertelt aan Cyclingnews dat Jungels volgend seizoen gaat rijden voor Etixx-Quick Step. De kans dat de Amerikaanse format Kiel Reijnen (UnitedHealthcare) volgend seizoen voor Trek rijdt zou vijftig procent zijn.

Etixx-Quick Step
Patrick Lefevere is druk bezig om zijn ploeg voor 2016 te versterken. De teambaas van Etixx-Quick Step bevestigde aan Het Nieuwsblad dat hij in gesprek is met Maximiliano Richeze. De Argentijn van Lampre-Merida zou een plek moeten krijgen in de sprinttrein rond Fernando Gaviria. Daarnaast heeft hij interesse in de Italiaan Sacha Modolo en de Fransman Bryan Coquard. “Jongens die kunnen winnen heb je nooit genoeg”, aldus Lefevere, die aangeeft dat zijn interesse in sprinters niet automatisch betekent dat Mark Cavendish de ploeg gaat verlaten. “Ik heb de afspraak met zijn manager dat hij mij eind deze maand een nieuw voorstel doet”, aldus Lefevere.

Adam Blythe

Adam Blythe – Foto: Sirotti

Adam Blythe
Adam Blythe verruilt Orica-GreenEDGE voor Tinkoff-Saxo. De 25-jarige Brit gaat bij de Russische formatie voornamelijk Peter Sagan ondersteunen tijdens de klassiekers. “Ik beschouw het als een eer om hem te ondersteunen en ga helpen om hem een klassieker te laten winnen”,  vertelt Blythe op de site van de ploeg.

Preben Van Hecke
Belgisch kampioen Preben Van Hecke is momenteel in gesprek met meerdere teams uit de WorldTour. “Ik kan niet ontkennen dat er gesprekken zijn met ProTeams maar daar zitten geen Belgische ploegen bij. Dus geen Lotto-Soudal of Etixx-Quick Step”, vertelt hij aan persbureau Belga. Ook een langer verblijf bij Topsport Vlaanderen Baloise sluit de 33-jarige renner niet uit.

Søren Kragh Andersen
Søren Kragh Andersen rijdt volgend seizoen op het hoogste niveau. Volgens Cyclingnews heeft de 21-jarige Deen – eerder deze week nog goed voor twee ritzeges in de Ronde van de Toekomst – al een contract getekend bij een team uit de WorldTour. Welke ploeg dat is, wil hij nog niet vrijgeven. Andersen komt sinds 2013 uit voor het continentale Team Trefor – Blue Water en won dit jaar in Nederland de ZLM Roompot Tour.

RIDE Magazine
43 Reacties
Sorteer op:
27 augustus 2015 16:32
Jungels is wel een heel mooie om binnen te halen, met ook nog Dan Martin en de twee jonge Colombianen hoeft er niet veel meer bij...
27 augustus 2015 16:39
Helaas begint de wielermarkt steeds meer op het voetballen te lijken. De kapitaalkrachtige ploegen kopen er lustig op los en de armlastigen (waaronder Lotto-Jumbo) raken steeds verder achterop. Jungels nu naar Ettix?? Hoe denkt die jongen zich daar beter te kunnen ontwikkelen dan bij Trek waar hij al toegroeide naar kopmanschap in het kortere rittenwerk?
Een transfer die mij al net zo'n gevoel geeft als Dan Martin naar Ettix. Terwijl ze daar met Alaphillipe al het grootste talent voor het heuvelwerk hebben rondrijden.
27 augustus 2015 16:53
Jammer dat zo'n renner als Jungels niet met een idee zijn carrière invult. Ik zie in ieder geval niet wat Etixx bij gaat dragen aan zijn carrière. De klassementsrenners zijn daar toch een beetje aan zichzelf overgelaten.
27 augustus 2015 17:28
Met Jungles erbij zit EQS al op 22 renners. Die ploeg blijft maar kopen.
27 augustus 2015 17:31
@krypton
Is Jungels een klassementsrenner dan? Misschien ziet hij zichzelf meer als een allrounder a la Kwiatkowski, en die heeft toch redelijk geboerd bij OPQS...
27 augustus 2015 18:35
Nog even nagekeken. EQS is het actiefste op de markt. Op het moment hebben ze met Jungles erbij 22 renners. En de volgende renners van de ploeg hebben nog niet bijgetekend.
Boonen, Cavendish, Brambilla, De La Cruz, Golas, Maes, Renshaw, Uran en van Keirsbulck.

En dan heeft de ploeg ook nog interesse in Coguard, Richeze, Modolo, Martin en volgens mij vergeet ik er nog een paar.

Ze zullen wel weer op 30 renners uitkomen waardoor ze een breed programma kunnen rijden.
27 augustus 2015 18:52
Ik weet niet waar die Luca Guercilena van Trek mee bezig is maar op deze manier maak je je team aardig kapot. Het stelt al bar weinig voor maar dit soort transfers maken de ploeg niet beter.
Beste materiaal maar slechtste leiding.
27 augustus 2015 19:13
momenteel wellicht 23 renners onder contract bij EQS ( met Brambilla ; Contreras, De Plus en De la Cruz)
D.Martin is in principe, Boonen wacht (op WK?). Uran, Cav en Renshaw zijn on speaking terms en met Van Keirsbilck wordt het afwachten na z'n operatie(s). De rest zijn ofwel geruchten ofwel anticipaties ikv plan B
De grijze vos tast af , loert en wacht ... (op Nibali?????)
27 augustus 2015 20:07
Is het nog aan de orde dat Sagan Tinkoff mag verlaten?
Lijkt me dat EQS het klassement wat gaat weglaten met alle namen die genoemd worden, volgend jaar is het mogelijk Degenkolb & Kittel te contracteren (in principe), zonder klassementsrenners en klimmers lijkt me dat nog niet eens een rare gedachte.
Verlaat Kwiat 100% zeker EQS? Want uiteindelijk nog nergens officieel...
27 augustus 2015 20:24
kwiat gaat zoiezo naar sky(hij neem Golas mee). Hij gaat worden vervangen door D. Martin.
De kans dat Uran bij EQS blijft is ook zeer klein. Dus dat ze iemand als Jungels gaan halen is ook een positief iets. Hij kan trouwens bij EQS meer opsteken dan bij Trek. Dat is een ploeg die alleen maar oude mannen opstelt als kopmannen.
En EQS moet idd nog een heel deel renners aantrekken aangezien ze dit seizoen te weinig renners hadden om een zwaar programma af te werken. Je ziet dit aan de renners die ze moeten opstellen in de vuelta( alleen maar helpers omdat de kopmannen al teveel gereden hebben)
27 augustus 2015 21:22
Jungels kon je op wachten, trok de gemiddelde leeftijd bij Trek veeeeeels teveel omlaag :p

QuickStep is het AC Milan uit de jaren '80 aan het worden: alle goede spelers bij de concurrentie wegkopen (en dan op de bank zetten). Daardoor heb je bij de tegenpartij minder tegenstand in de wedstrijden waar het erom draait
27 augustus 2015 22:39
Battaglin in onderhandeling met Lotto jumbo
27 augustus 2015 22:50
Peter Stetina tekent ook bij Trek, volgens Twitter van Daniel Benson.

@Woutie
Heb je daar een betrouwbare bron bij?
27 augustus 2015 23:29
@Coldeportes.
Wellicht ook de reden dat Danny nog niet heeft bijgetekend hahaha.

Wellicht heeft Lotto Jumbo bij Van Hecke geinformeerd toen Vanbilsen/de Vreese bijtekenden en is hij eventueel de vervanger voor Tjallingii, die nog steeds niet bijgetekend heeft.
28 augustus 2015 00:01
Ergens wel jammer dat Rolland Europcar verlaat, die twee waren onafscheidelijk :) . Maar ja aan alles komt een eind zeker? Jungels zou een straffe versterking zijn voor Etixx en Blythe dan weer een wat vreemde transfer voor Tinkoff.
28 augustus 2015 08:13
Ik snap niet zo goed wat iedereen hier tegen Etixx heeft... alsof er op het schip van Sky niet veel kapiteins zitten, alsof teams als Sky, BMC,... ook niet veel en enorm sterke renners inkopen... mijns inziens is de zet van quickstep dan ook te begrijpen als je wilt concurreren.
28 augustus 2015 08:56
Mag een team in 2016 wel 30 renners hebben? Had UCI geen maximum van 27 voor 2015 en 24 voor 2016 voorop gesteld?
28 augustus 2015 09:29
Trek lijkt dit jaar wel aan een bijzonder kort eind te trekken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.