‘Wielerwereld overlegt woensdag opnieuw over kalender’
foto: Cor Vos
vrijdag 24 april 2020 om 11:17

‘Wielerwereld overlegt woensdag opnieuw over kalender’

De UCI zal aanstaande woensdag opnieuw samenzitten met verschillende belanghebbenden over de herindeling van de wielerkalender. Dat meldt Het Nieuwsblad. Naast de internationale wielerunie nemen ook de organisatoren (AIOCC), WorldTourploegen en de vakbond van renners (CPA) deel aan de conference call waarin de betrokken partijen overleg zullen voeren.

Eerder deze maand kwam de UCI al met een nieuwe datum voor de Tour de France en een schets voor de rest van het seizoen. Gisteren publiceerde tv-zender RTBF al een voorlopige wielerkalender, die zou gaan van Strade Bianche op 1 augustus tot de Ronde van Lombardije op 31 oktober. Hierna zou op 1 november de Vuelta a España kunnen starten.

Er liggen verschillende schema’s bij de UCI om de kalender op zijn vroegst volgende week officieel te maken. De internationale wielerunie is daarbij wel afhankelijk van de besluiten van de overheid in verschillende landen.

Voor de vrouwen wordt uiterlijk 15 mei een nieuwe kalender gecommuniceerd. De Trofeo Binda (WWT) maakte inmiddels al bekend dat het kiest voor een nieuwe datum in 2021.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.