Wielertransfers 2019: Carlos Verona, Imanol Erviti, João Almeida, Lotto Soudal
Carlos Verona - foto: Sirotti
vrijdag 20 juli 2018 om 14:30

Wielertransfers 2019: Carlos Verona, Imanol Erviti, João Almeida, Lotto Soudal

Hoewel het nog een kleine twee weken duurt voordat de transfermarkt officieel opengaat, wordt er achter de schermen al druk onderhandeld tussen renners, zaakwaarnemers en ploegen. WielerFlits zet de laatste geruchten op een rijtje.

Carlos Verona
Carlos Verona lijkt op weg naar Movistar. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Zikloland maakt de 25-jarige Spanjaard de overstap van Mitchelton-Scott. Verona tekent naar verluidt een contract voor twee seizoenen. Eerder kwam hij uit voor Burgos en de Quick-Step-ploeg.

Imanol Erviti
Een ander transfergerucht over een Spaanse renner gaat over Imanol Erviti. De 34-jarige knecht van Movistar staat in belangstelling van Mitchelton-Scott, weet Ciclo21. Daarmee zou Erviti na veertien jaar de ploeg van Eusebio Unzué achter zich laten. In 2005 maakte de hardrijder, die twee Vuelta-etappes op zijn naam heeft staan, zijn profdebuut in Spaanse dienst.

Kilian Frankiny
Kilian Frankiny lijkt niet tot de groep renners te behoren die met Greg Van Avermaet meegaat van BMC naar het nieuwe CCC. Volgens Zwitserse media staat hij in de nadrukkelijke belangstelling van Groupama-FDJ. De 24-jarige Zwitser wacht nog op zijn eerste profoverwinning. Eerder dit jaar reed hij voor BMC de Giro. Ook landgenoot Stefan Küng staat op het punt om van BMC naar de formatie van Thibaut Pinot en co te verkassen.

João Almeida
João Almeida staat in de belangstelling van Quick-Step Floors. De 19-jarige Portugees van Hagens ­Berman Axeon won dit jaar Luik-Bastenaken-Luik voor beloften en eindigde als tweede na elf ritten in de Giro d’Italia voor beloften. Almeida staat vooral te boek als een groot talent voor de zwaardere eendagskoersen met de nodige heuvels erin. Dit seizoen laat hij echter zien ook in het rondewerk zijn mannetje te staan.

Lotto Soudal
Loïc Vliegen verlaat ook het schip van BMC. Volgens Het Laatste Nieuws is de 24-jarige Belgische coureur rond met Lotto Soudal. Vliegen stond drie en een half jaar onder contract bij de profploeg van BMC, nadat hij daarvoor voor de opleidingsploeg koerste. Lotto Soudal zou volgens Het Nieuwsblad ook rond zijn met Stan Dewulf; het product van de U23-ploeg volgt het voorbeeld van Gerben Thijssen. Naar verluidt zal op 1 augustus de transfer van Caleb Ewan officieel gemaakt worden.

Michal Schlegel
De Tsjechische wielrenner Michal Schlegel is op weg naar de nieuwe CCC-ploeg, meldt de Poolse site Rowery.org. De 23-jarige coureur reed de laatste twee seizoenen bij het ProContinentale CCC en hij zou mee overstappen naar de WorldTour-formatie die de licentie overneemt van BMC. Schlegel eindigde vorig jaar als zesde in de Ronde van de Toekomst en werd dit jaar vijftiende in de Tour of the Alps en de Ronde van Slovenië.

RIDE Magazine
Meest gelezen
2 Reacties
Sorteer op:
20 juli 2018 15:01
Verona goede klimknecht... slimme zet van movistar als ze de kopmannen over de grote 3 rondes gaan verdelen kunnen ze extra knechten gebruiken.
21 juli 2018 08:27
Volgens de Telegraaf is Jumbo rond met Wout van Aert. Contract van 2020 tot en met 2022. https://www.telegraaf.nl/sport/2331509/jumbo-legt-belgisch-supertalent-vast

Om te reageren moet je ingelogd zijn.