Wielrenners in de race voor Sportgala Brussel, Quick-Step Floors maakt ook kans

maandag 26 november 2018 om 19:14
Wielrenners in de race voor Sportgala Brussel, Quick-Step Floors maakt ook kans

foto: Quick-Step Floors / Sigfrid Eggers

Veel wielrenners maken kans om genomineerd te worden voor het Sportgala, dat op 22 december georganiseerd wordt in Brussel. Er is een longlist gepresenteerd door Sportspress. Op 6 december worden de drie definitieve nominaties per categorie bekend.

Voor de titel Belgisch Sportman van het Jaar zijn Tiesj Benoot, Victor Campenaerts, Thomas De Gendt, Kenny De Ketele, Yves Lampaert, Wout van Aert, Greg Van Avermaet en Tim Wellens in de race voor een plek in de top-3. Bij de vrouwen maken Sanne Cant, Nicky Degrendele, Jolien D’hoore en Githa Michiels kans op een nominatie als Belgisch Sportvrouw van het Jaar.

Shari Bossuyt, Remco Evenepoel, Eli Iserbyt, Bjorg Lambrecht, Martin Maes en Brent Van Moer strijden tegen elkaar (en andere talentvolle sporters) in de categorie Belofte van het Jaar. Het koppel Kenny De Ketele-Robbe Ghys mag hopen op een definitieve nominatie Sportploeg van het Jaar, evenals de gehele Quick-Step Floors-formatie van Patrick Lefevere. Quick-Step-trainer Tom Steels is in de running voor de titel Coach van het Jaar.

Daarnaast staan Kris Bosmans, Louis Clincke, Jean-François Deberg, tandem Griet Hoet-Anneleen Monsieur en Diederick Schelfhout op de longlist in de categorie Paralympiër van het Jaar.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.