Wiggins: “Geraint Thomas is klaar om ‘Koning van de klassiekers’ te worden”
donderdag 2 april 2015 om 11:00

Wiggins: “Geraint Thomas is klaar om ‘Koning van de klassiekers’ te worden”

Bradley Wiggins ziet in ploegmaat Geraint Thomas de belangrijkste kandidaat om de kroon van Tom Boonen en Fabian Cancellara over te nemen: “In Gent-Wevelgem en de E3 was Geraint duidelijk de sterkste man in koers. Als hij zondag net zo sterk rijdt, dan zullen er weinig renners zijn die hem kunnen volgen.”

Wiggins verwacht niet alleen komende zondag veel van zijn ploeg- en landgenoot. Hij denkt zelfs dat Thomas dé klassieke man voor de komende jaren kan gaan worden. “Geraint is één van de mannen die aanspraak maakt om de nieuwe ‘Koning van de klassiekers’ te worden. Zeker in afwezigheid van enkele grote namen is hij de te kloppen man. Ook Zdenek Stybar is in potentie een absolute topper voor het klassieke voorjaar, net als Ian Stannard trouwens”, praat Wiggins over de toekomst van het wielrennen alsof hij zelf al gestopt is.

Over het moment van stoppen wil de Brit echter nog niet nadenken, want Wiggo heeft nog grootste plannen, met name in Parijs-Roubaix. “Ik ben nog tien dagen professioneel wegrenner, dan is het onvermijdelijk dat je gaat aftellen. Ik probeer er niet aan te denken, maar het zit constant in je gedachten.”

Helemaal stoppen met fietsen doet de Sky-renner natuurlijk niet, want Sir Bradley gaat verder op de baan en wil nog altijd een aanval op het werelduurrecord doen: “Er is ook na mijn wegcarrière nog veel te doen”, besluit hij tegenover Cyclingnews.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
2 april 2015 11:07
dat is hij zeker. ik schrijf hem alvast op als een van de topfavorieten.
2 april 2015 11:09
Geraint Thomas was niet de sterkste in Gent-Welvegem. Natuurlijk is Thomas wel een grote favoriet voor RvV en PR. Zoo ontzettend jammer dat hij niet door is gegaan met grote rondes rijden en dat gedoe met Froome, heel jammer.
2 april 2015 11:12
Opmerkelijk dat hij Sep niet noemt!
2 april 2015 11:19
Hij gaat sowieso meedoen tot de finale. Alleen zullen ze hem nu absoluut niet weg laten rijden en een echt goede sprint heeft hij ook niet zover ik weet. Dus ik verwacht niet dat hij RvV of PR gaat winnen al gun ik het hem wel.
2 april 2015 11:20
Inderdaad. Thomas één van de topfavorieten komende zondag, samen met Terpstra en Stybar.
2 april 2015 11:21
*****
Stybar
****
Thomas - Vanmarcke

Alvast een voorproefje voor de sterren ;).
2 april 2015 11:27
Thomas dit jaar echt heel sterk, maar een koning als Fabian en Boonen wordt hij natuurlijk niet.
2 april 2015 11:28
Wat Thomas dit jaar doet is schitterend, geen twijfel. Maar in de Ronde wil ik het hem eerst nog zien doen hoor. De opeenvolging van heuvels is daar nog enkele niveaus zwaarder dan in Harelbeke. Dan zie ik hem eerder presteren in Roubaix, waar hij lekker kan jassen over de kasseien.
2 april 2015 11:31
@ tokstar

Was vorig jaar in de ronde ook al bij de besten hè, wel nog achter Cancellara en Vanmarcke natuurlijk.
2 april 2015 11:34
Ik hoop dat het geen fiasco wordt, Wiggins en Roubaix. Maar ik vrees een beetje dat hij volledig zal worden overvleugeld door Thomas in Roubaix. En eigenlijk niet meer dan logisch, die laatste heeft toch wel wat meer recht de steun van de volledige ploeg te krijgen.
2 april 2015 11:39
*****
Terpstra
****
Thomas, Stybar
***
Vanmarcke, Van Avermaet, Roelandts

EQS schat ik net iets sterker in dan Sky.
2 april 2015 11:46
Ik heb het gevoel dat Wiggins zichzelf een beetje aan het verstoppen is. In de Panne ook, hij maalt zn kilometers, maar laat zich niet echt zien. Waar hij een paar weken terug toch een paar keer echt even ging sleuren op kop.

Kan uit weelde zijn en om de concurrentie niet wijzer te maken. Kan ook zo zijn dat hij het niet beter kan
2 april 2015 11:56
@Ti-raleigh
Terpstra bedoel je toch voor Roubaix zeker en niet voor de Ronde?
2 april 2015 12:03
Ik vind Thomas een hele goede renner maar ik denk dat het vooral een allrounder is die bijna overal uit de voeten kan. Voordeel is dat zulke renners vaak goede uitslagen rijden en het nadeel is dat ze niet vaak winnen omdat ze het afleggen tegen de echte specialisten. Hij moet het hebben van een demarrage op het juiste moment. In de E3 prijs zag hij dat Sagan meer dood dan levend op zijn fiets zat en Stybar reageerde te laat. Het is geen keiharde afmaker.

Wiggins is wat zwaarder en hij kan zo schofterig hard rijden op kasseien. Ik geef hem echt kans in Roubaix helemaal omdat Cancellara en Boonen niet meedoen.
2 april 2015 12:10
Voor zondag heb ik vier favorieten, in willekeurige volgorde; Thomas, Terpstra, Stybar en Vanmarcke. Alle vier al hele sterke dingen laten zien dit seizoen en ook alle vier al pech gehad. Vind het moeilijk om te zeggen wie de sterkste is van hun. Met daarachter een groep met oa van Avermaet, Kristoff, Degenkolb, Sagan, Devolder en Boom. Één ding is zeker, het wordt een open ronde zonder duidelijke topfavoriet.
2 april 2015 12:15
Die Wiggins weet ook al wat hem te doen staat na de volgende olympische spelen, Komiek worden!
2 april 2015 12:38
@ Ab Normaal
Ik bedoel toch echt Terpstra, maar ik bedoel hoofdzakelijk eentje van EQS, en dan heb ik een beetje chauvinistisch voor Terpstra gekozen (ook al ben ik geen fan van hem). Want hij is wel in de vorm van zijn leven.
2 april 2015 12:45
Iedereen vergeet hier toch de sterke formatie Lotto - soudal met een snelle Roelandts, Debusschere en een schijnbaar makkelijk rijdende De Bie. Natuurlijk een Benoot niet vergeten. Pas op met deze goede ploeg.!
2 april 2015 12:50
@LL
Ja tuurlijk, maar winnen is nog wat anders.
2 april 2015 13:35
@ Tokstar

Maar met alleen Devolder als oud-winnaar aan de start lijkt het me best waarschijnlijk dat er iemand wint die nog nooit heeft gewonnen in Vlaanderen ;). De E3 lijkt me dan het dichtste in de buurt komen zelfs.
2 april 2015 13:49
off topic : volgorde volgwagens zondag staat op sporza!!!
2 april 2015 14:00
Thomas was echt de beste in Gent-Wevelgem. Hij reed in de finale nog behoorlijke gaten dicht. Verwacht Thomas wel bij de beste zondag, samen met Vanmarcke en Stybar. Weet niet wie Thomas zou moeten losrijden zondag.
2 april 2015 14:07
Thomas zeker een van de toppers zondag. Ik ben benieuwd of Sky en EQS de handen in een slaan om de sprinters te lossen. Verder of we Paolini in de Smit-Tak rol zien of als sluipmoordenaar.
2 april 2015 14:26
@LL
Ach, Devolder wint gewoon :p.

Ik herinner me nog het moment dat Cancellara gaat op de Kwaremont en enkel Vanmarcke hem kon volgen. Ik vraag me af in welke mate Thomas zo'n uitval kan beantwoorden. Pas op, ik zeg helemaal niet dat hij dat niet zou kunnen! Maar momenteel twijfel ik nog of hij zo'n explosie kan volgen.
2 april 2015 14:27
@fietskoen
Ik geloof dat Vanmarcke na een lange koers op z'n Cancellara's zowat iedereen kan lossen op de Kwaremont, Thomas incluis. Stybar lijkt me de grootste kanshebber om die demarrage te kunnen volgen en Stybar is ook meer een man voor Vlaanderen terwijl Vanmarcke nog net iets beter is in Roubaix.

Verder Thomas natuurlijk absoluut bij de kanshebbers komende zondag na wat hij dit seizoen al laten zien heeft.

****
Stybar
***
Vanmarcke, Thomas
**
Kristoff, Degenkolb, Terpstra
*
Sagan, Van Avermaet, Roelandts, Devolder

Verder ook nog heel veel outsiders: Vandenbergh, Paolini, ...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.