Wiggins: “Geraint Thomas is klaar om ‘Koning van de klassiekers’ te worden”
donderdag 2 april 2015 om 11:00

Wiggins: “Geraint Thomas is klaar om ‘Koning van de klassiekers’ te worden”

Bradley Wiggins ziet in ploegmaat Geraint Thomas de belangrijkste kandidaat om de kroon van Tom Boonen en Fabian Cancellara over te nemen: “In Gent-Wevelgem en de E3 was Geraint duidelijk de sterkste man in koers. Als hij zondag net zo sterk rijdt, dan zullen er weinig renners zijn die hem kunnen volgen.”

Wiggins verwacht niet alleen komende zondag veel van zijn ploeg- en landgenoot. Hij denkt zelfs dat Thomas dé klassieke man voor de komende jaren kan gaan worden. “Geraint is één van de mannen die aanspraak maakt om de nieuwe ‘Koning van de klassiekers’ te worden. Zeker in afwezigheid van enkele grote namen is hij de te kloppen man. Ook Zdenek Stybar is in potentie een absolute topper voor het klassieke voorjaar, net als Ian Stannard trouwens”, praat Wiggins over de toekomst van het wielrennen alsof hij zelf al gestopt is.

Over het moment van stoppen wil de Brit echter nog niet nadenken, want Wiggo heeft nog grootste plannen, met name in Parijs-Roubaix. “Ik ben nog tien dagen professioneel wegrenner, dan is het onvermijdelijk dat je gaat aftellen. Ik probeer er niet aan te denken, maar het zit constant in je gedachten.”

Helemaal stoppen met fietsen doet de Sky-renner natuurlijk niet, want Sir Bradley gaat verder op de baan en wil nog altijd een aanval op het werelduurrecord doen: “Er is ook na mijn wegcarrière nog veel te doen”, besluit hij tegenover Cyclingnews.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
2 april 2015 16:56
@Kreiger

Ben dit voorjaar zo onder de indruk geraakt van Thomas, in Parijs-Nice, Milaan-San Remo, E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem was hij enorm goed. Ik denk dat hij dit jaar zich ontpopt heeft tot een groots renner. In zo'n blakende vorm weet ik niet wie hem zou moeten lossen. Vanmarcke en Stybar zijn wel de grootste kandidaten om dat te doen.
2 april 2015 19:43
Thomas heeft laten zien dat hij tot de grote favorieten behoort. Dat wil niet zeggen dat je dan automatisch wint. Vanmarcke geef ik slechts een ster. Het is elke keer net niet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.