Wiggins junior aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne
Ben Wiggins met vader Bradley tijdens het WK baan van 2016 in Londen - foto: Cor Vos
vrijdag 11 februari 2022 om 18:27

Wiggins junior aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne

De U19-wedstrijd van Kuurne-Brussel-Kuurne heeft later deze maand een opvallende deelnemer aan de start. Volgens de organisatie staat namelijk de zoon van Bradley Wiggins, winnaar van de Tour de France van 2012, aan het vertrek.

Ben Wiggins is eerstejaars junior en koerst sinds dit jaar voor het Fensham Howes-Mas Design Junior Team. Terwijl vader Bradley in 2016 afscheid nam van het peloton, staat de 16-jarige Brit pas aan het begin van zijn sportieve carrière. Dat hij het wegwielrennen met het baanwielrennen combineert, heeft hij alvast gemeen met zijn vader. Die won in zijn actieve loopbaan de Tour de France van 2012 en werd zowel olympisch als wereldkampioen tijdrijden, en veroverde daarnaast verschillende olympische en wereldtitels op de baan.

Overigens wordt Ben Wiggins’ ploeg gerund door ook een bekende naam. Terwijl Tom Pidcock op zondag 27 februari de elite-wedstrijd van Kuurne-Brussel-Kuurne rijdt, zal zijn vader Giles druk in de weer zijn met zijn eigen juniorenteam. Het is voor het eerst dat het team naar Kuurne afzakt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.