Wiggins: “Van der Poel kan een grote ronde winnen”
foto: Cor Vos
dinsdag 23 april 2019 om 14:58

Wiggins: “Van der Poel kan een grote ronde winnen”

Er is al veel gezegd en geschreven over het fenomenale voorjaar van Mathieu van der Poel, maar ook Bradley Wiggins is onder de indruk van de Nederlandse kampioen. “Ik denk zelfs dat hij een grote ronde kan winnen”, zo stelt de oud-Tourwinnaar in zijn eigen podcast.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

‘Merckxiaans’ is een van de superlatieven waarmee het rijden van Mathieu van der Poel is uitgedrukt. De wielerwereld raakt maar niet uitgesproken over zijn prestatie in de Amstel Gold Race. “Hij is op dit moment de meest begeerde renner in het peloton”, aldus Wiggins.

“Samen met Julian Alaphilippe, maar Van der Poel heeft nog meer potentieel”, is de Brit van mening. “Ik denk zelfs dat hij ooit een grote ronde kan winnen. Het is eigenlijk vreemd om hem een belofte te noemen, aangezien hij nu al grote wedstrijden wint”, doelt Wiggins ook op Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl.

Toekomst 
Het is niet gek dat vele WorldTour-ploegen geïnteresseerd zijn in de 24-jarige alleskunner. “Ik zou hem halen als ik Team Sky was”, aldus Wiggins. “Wellicht dat Van der Poel én Alaphilippe in de toekomst voor die ploeg zullen rijden, al ontstaat er dan een soort Manchester City. Het is goed dat de toppers voor verschillende teams koersen.”

Van der Poel heeft echter al meerdere keren aangegeven dat hij zijn contract bij Corendon-Circus zal uitdienen. Dit betekent dat hij nog tot 2023 zal koersen voor de ProContinentale formatie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.