Wijnmerk Vini Zabù nieuwe hoofdsponsor ‘ploeg-Visconti’
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 11 december 2019 om 10:21

Wijnmerk Vini Zabù nieuwe hoofdsponsor ‘ploeg-Visconti’

Neri Sottoli-Selle Italia-KTM zal volgend jaar verder gaan onder de naam Vini Zabu’ KTM, zo blijkt uit een persbericht van de Italiaanse ploeg. Vini Zabù is een van de belangrijkste (Siciliaanse) wijnen van de overkoepelende firma Farnese Group. KTM blijft actief als co-sponsor en fietsenleverancier.

Angelo Citracca, teammanager van de Italiaanse formatie, legt uit waarom Vini Zabù instapt als hoofdsponsor. “We wisten de interesse te wekken dankzij de goede prestaties van Giovanni Visconti. Voor ons is het eiland Sicilië heel erg belangrijk vanwege de Giro di Sicilia en de start van de komende Giro d’Italia. Het grote doel is om een wildcard te krijgen voor de Ronde van Italië.”

“We zien de populariteit van het wielrennen toenemen op Sicilië”, zo vertelt Maurizio Formichetti, die betrokken is bij de Farnese Group. “Daarom hebben we ook besloten om in te stappen met Vini Zabù. We willen ons identificeren met een renner als Visconti, die een sterke band heeft met Sicilië. Het is een belangrijk om een Siciliaanse leider te hebben”, aldus Formichetti.

De ervaren Visconti werd 36 jaar geleden geboren in Turijn, maar groeide op in Palermo, de hoofdstad van Sicilië. De presentatie van Vini Zabù’ KTM zal plaatsvinden op zaterdag 28 december in Sambuca di Sicilia, vlakbij het hoofdkwartier van Vini Zabù.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.