Wilco Kelderman: “Amstel komt waarschijnlijk te vroeg voor mij”
donderdag 16 april 2015 om 14:54

Wilco Kelderman: “Amstel komt waarschijnlijk te vroeg voor mij”

Wilco Kelderman is teleurgesteld dat zijn gezondheid te wensen over laat, net nu Nederlands enige echte wielerklassieker voor de deur staat: “Ik ben nog steeds een beetje verkouden. Erg balen. Het liep de laatste tijd allemaal best lekker bij me, maar Amstel Gold Race komt nu waarschijnlijk een beetje te vroeg voor me, al weet je het natuurlijk nooit”, aldus de renner van LottoNL-Jumbo op de website van de ploeg.

Kelderman was aanvankelijk beoogd als kopman voor de geel-zwarte formatie, maar moet nu zijn doelen bijstellen. “Het niveau in de Amstel is zo hoog dat je honderd procent moet zijn. Als je een paar procent minder bent, kun je eigenlijk al niet meedoen.” De Barnevelder hoopt in de komende tijd alsnog een rol van betekenis te gaan spelen in de klassiekers: “Volgende week rijd ik ook nog de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.”

Waar Kelderman nu enigszins in de lappenmand zit, komt Paul Martens daar juist uit. De Duitser eindigde woensdag als elfde in de Brabantse Pijl en lijkt de vooruitgeschoven man te gaan worden bij LottoNL-Jumbo. Ploegleider Merijn Zeeman: “Paul heeft woensdag vertrouwen opgedaan. Wij hebben heel veel vertrouwen in Paul en gaan er als ploeg alles aan doen om hem een goed resultaat te laten behalen. Een top tienklassering is een mooie ambitieuze doelstelling.”

Over Wilco Kelderman zegt hij: “Wilco is door zijn ziekte niet in topconditie en dat is zuur, want de Amstel was een doel voor hem. Het blijft een belangrijke wedstrijd voor hem, maar misschien op een andere manier nu. Wilco wil zich nog steeds dolgraag tonen, maar het gaat ook om ervaring opdoen. In klassiekers speelt ervaring een heel grote rol.”

Het is natuurlijk een thuiswedstrijd voor de Nederlandse WorldTour-formatie en dus wil Zeeman actie zien: “We willen ons echt laten zien. Daar gaan we keihard voor knokken.”

Selectie LottoNL-Jumbo Amstel Gold Race 2015: flag-nl
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Nick van der Lijke
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-de Paul Martens
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Bram Tankink

RIDE Magazine
43 Reacties
Sorteer op:
16 april 2015 17:04
Ter info de line-up van Tinkoff Saxo: Kreuziger,Valgren Andersen,Boaro,Jesper Hansen,Kiserlovski, Rovny, E. Petrov en C.A. Sörensen.
16 april 2015 17:14
Jaa en Valgren is mijn absolute dark horse! Die finish op de Cauberg ligt hem super, en hij is zelfs de echte kopman. Voor mij een outsider voor top 5! Winst niet natuurlijk, dat kunnen er maar 4 zijn wat mij betreft: gilbert, valverde, kwiatkowski of matthews.
16 april 2015 17:19
@lancethegrea
In 2011 was Rodriguez 2e. Met zo'n klassering ben je wat mij betreft goed voor de dag gekomen.
16 april 2015 17:29
En tot overmaat van ramp is Zonderland ook nog gevallen vandaag.
16 april 2015 17:30
Na Mollema Gesink en Poels weer een Nederlander die we kunnen afschrijven deze klassiekers week. Alleen tom doumilon en slagter kunnen we nog verwachten wat een pech heeft Nederland man
16 april 2015 18:25
Als hij zelf al aangeeft dat het te vroeg komt, niet opstellen. Neem Vanmarcke maar mee.
16 april 2015 18:56
Ik hoop alvast op een top 30 notering van een van de lotto-jumbo mannen. Dat zou al fantastisch zijn.
16 april 2015 19:12
@nickdt Ben bang dat Kelderman niet fit, beter is dan veel anderen bij LottoJumbo.
16 april 2015 19:13
Beter rookt Jumbo niet haar voornaamste renner van het seizoen op door hem, bij gebrek aan alternatieven, op te stellen in koersen die hem niet liggen en al helemaal niet wanneer hij zich niet helemaal goed voelt.

Met een verdienstelijke tour kan Jumbo het seizoen nog prima redden en daar heb je Kelderman harder voor nodig dan als Ardennenkopstuk.
16 april 2015 19:21
@SS ik kan me goed vinden in je mening. Lotto gaat met een van de zwakkere ploegen van het WT circuit toch nog roepen dat ze (enkel) de grote visse willen. Ipv ook maar wat kleinere koersen mee te pakken... 15de in een WT koers of 1ste in een mindere koers.. dat laatste is toch beter voor het moraal.

En RV: ben er idd bang voor ddat kelderman opgebrand wordt...
16 april 2015 19:39
Mocht Kelderman opgebrand raken voor de tour, dan heb je de poppen helemaal aan het dansen.
16 april 2015 19:49
Kijk, mocht Kelderman zich nou OK voelen kan je hem altijd eens in Luik opstellen en een totaal vrije rol geven om te kijken hoe dicht hij in de buurt van de kleppers kan blijven. Een vroegtijdig afhaken is geen schande en een mooie klassering goed voor het zelfvertrouwen.

Het opstellen van een gammele Kelderman in de Brabantse pijl, daarna blij te gaan doen dat hij uberhaupt starten kon en hem vervolgens ook nog eens de AGR (+ natuurlijk aanverwante druk, interviews etc) door de strot wurmen is daarentegen iets wat je alleen maar een knauw op kan gaan leveren.

Vergeet niet dat die gast pas 24 (toch?) is en dit jaar al eens eerder met een mindere periode geconfronteerd is. Geef hem alle ruimte voor de tour en probeer daar top 10-15 te behalen.
16 april 2015 20:47
Eigenlijk beschamend om in de enige Nederlandse klassieker je slechtste opstelling te doen...
16 april 2015 22:17
Een Duitse kopman met allemaal Nederlandse knechten, lijkt Giant Shimano wel. En laten die nu juist wel met een Nederlandse kopman rijden in de AGR.
16 april 2015 23:32
Eerst het ene zwaar gevallen en geblesseerde talent op de fiets dwingen (Mike Theunissen) waardoor die jongen in de 1e etappe al buiten tijd binnen komt,
Nu een ander niet fit en net ziek geweest talent op de fiets dwingen (Kelderman)..... Man man man wat een onbenullen in de ploegleiding. Het is al door anderen gezegd: zo brand je jonge renners op (en af, wat mij betreft).

En de heer Gesink mag à raison van €700.000 per jaar zijn kilometertjes op Stava maken totdat hij echt, ja echt, helemaal 100% is. Nee, want zijne heiligheid zelf wordt niet op een fiets gedwongen als hij nog enkele procenten van zijn topvorm is verwijderd. Terwijl hij een veelvoud verdient van het salaris van deze jonge talenten... :6

Ploegleiding LottoJumbo:
[ ]geschikt
[X] ongeschikt
17 april 2015 09:48
Het is toch echt heel erg…… En dan bedoel ik niet het al dan niet presteren van het Lottoteam, maar van alle negatieve reacties op de aangewezen renners en de ploeglijders (!) daarachter. Zijn jullie diezelfde mensen die op de Cauberg of Keutenberg deze renners ook nog staan aan te moedigen?? Is dat dan geen huichelarij? Bekijk het eens positief en accepteer dat die jonge jongens, maar ook die ploeglijders, hun uiterste best doen. Accepteer ook dat prestaties om veel redenen, die wij wellicht niet kennen, achterblijven. En spreek die jonge jongens, waarvan er velen ook Wielerflits lezen, wat moed in. Dan lever je een bijdrage aan het Nederlandse wielrennen en dan kun je met een gerust hart op de IJzeren Bosweg de renners omhoog schreeuwen. In tijden van tegenslag leert Lotto zijn echte vrienden kennen…..
17 april 2015 14:25
Nog erger: ploeglijder schrijven als je ploegleiders bedoelt...
Of is dat gereserveerd voor de LottoJumbo ploeg, waarvan de verantwoordelijken lijden onder de analyses op WF? En daarmee ploeglijders zijn geworden?

For the record: ik juich zeker de renners toe, maar niet de ploegleiders. Er is talent in de ploeg, maar dat zit niet in de LottoJumbo-volgwagens achter het stuur. Integendeel.
17 april 2015 18:14
Geloof me... Ik weet wanneer ik ploegleider of ploeglijder wil schrijven. En ik geloof ook dat jij me wel snapt Coldeportes. Ik ga een heel eind met je mee, maar waarvan jij zegt dat het de analyses zijn op WF, daarvan zeg ik dat het al te vaak negativisme is.
Juich ze maar toe op de IJzeren... (sorry) Eyserbosweg!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.