Wilco Kelderman baalt na stuurfout in Amstel Gold Race
foto: Sirotti
zondag 19 april 2015 om 19:30

Wilco Kelderman baalt na stuurfout in Amstel Gold Race

Wilco Kelderman koos vandaag tijdens het laatste wedstrijduur van de Amstel Gold Race voor de aanval. De renner van LottoNL-Jumbo maakte deel uit van een groepje dat op jacht ging naar de koplopers, totdat hij zichzelf in een bocht uitschakelde met een stuurfout. “Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan”, reageert hij na afloop tegen WielerFlits.

Kelderman heeft naar deze wedstrijd toegeleefd. “Ik had mij enorm gefocust op deze wedstrijd. Ik wilde gewoon iets laten zien in de finale. Dit is een soort WK voor ons. Je rijdt door Nederland en hoort alle aanmoedigingen.”

Hij bevond zich in een goede positie. “In de kopgroep zat ik vrij goed. Op een gegeven moment maakte ik die stuurfout en kwam ik in de berm. Terugkomen was onmogelijk. Vooraan zaten ze met vier of vijf te koersen. Dan is het onbegonnen om terug te komen”, oordeelt hij. Kelderman baalt. “Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan. Ik weet dat er grind ligt in die bochten. Erg zonde.”

Uiteindelijk eindigde hij op een 62e plek. Kelderman moest 52 tellen toegeven op winnaar Kwiatkowski.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
20 april 2015 12:29
Peterh
Hij had ze nog behoorlijk in zicht en leek er toch weer dicht bij te komen. Toen het uiteindelijk toch niet lukte, heeft ie zich volgens mij een beetje terug laten zakken. Vond wel dat ie een enorm verzet draaide in de achtervolging toen het wat omhoog liep.

Maar zeker goed gereden. Zie m graag fietsen.
20 april 2015 13:46
@stelvio de betreffende bocht vergelijken met strade bianchi vind ik wat overdreven. Maar een beetje onderhoud/vegen zou inderdaad geen kwaad kunnen voor een profkoers, juist op smalle boerenweggetjes zoals deze.
20 april 2015 22:22
Prachtig dat hij zich liet zien en een goede groep was het. Jammer dat hij nog niet echt het coureur inzicht heeft om die bocht goed in te schatten, maar ervaring komt met de jaren.
20 april 2015 22:29
In ieder geval had Kelderman een juist moment te pakken daar. Ook Nibali zal ervan gebaald hebben want Kelderman had mooi mee kunnen draaien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.