Wilco Kelderman: “Ben gewoon goed om voor een etappe te gaan”

zaterdag 6 juli 2019 om 08:53

Wilco Kelderman begint aan zijn derde Tour de France in een andere rol dan bij zijn vorige deelnames. Door de afwezigheid van Tom Dumoulin hoeft hij in de bergen zijn kopman niet bij te staan, maar zelf gaat hij ook niet voor het klassement. De focus ligt op ritzeges.


“Ik ben wel heel blij om hier weer te zijn. Het is een hele tijd geleden”, vertelt Kelderman voor de camera van WielerFlits. De 28-jarige renner stond sinds 2016 niet meer aan de start van de Franse ronde. “Ik heb de koers pas twee keer gedaan, maar telkens niet echt een happy feeling eraan overgehouden. Hopelijk gaat het dit jaar beter, ik heb er alle vertrouwen in.”

Kelderman wil er ditmaal invliegen en zijn kansen pakken. “Ik wil er staan in de bergen en vroeg in de aanval gaan. Dat heb ik nooit echt gedaan, het is iets nieuws.” Aanvankelijk werd gesuggereerd dat hij bij de absentie van Dumoulin de nieuwe kopman zou zijn bij Sunweb, maar die ambitie heeft hij niet. “Het is geen PlayStation jammer genoeg. Ik heb mijn nek gebroken en de voorbereidingsperiode was te kort: dan is dat niet realistisch.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.