Wilco Kelderman blij met tweede plek in Abu Dhabi: “Mooi begin van het seizoen”
foto: LaPresse - Massimo Paolone
maandag 26 februari 2018 om 11:22

Wilco Kelderman blij met tweede plek in Abu Dhabi: “Mooi begin van het seizoen”

Wilco Kelderman is zeer tevreden na zijn tweede plaats in het eindklassement van de Abu Dhabi Tour. In de tijdrit van zaterdag had hij voldoende voorsprong genomen op de explosievere klimmers om zijn hoge klassering te kunnen vasthouden. “Een tweede plaats in dit deelnemersveld is een mooi begin van het seizoen”, stelt Kelderman tegenover De Telegraaf.

De Abu Dhabi Tour was voor de Nederlander van Sunweb de eerste koers van 2018. “Ik wist dat mijn niveau vrij hoog moest zijn, maar het is mooi wanneer je dat in de eerste de beste wedstrijd direct met een resultaat bevestigd ziet”, aldus een voldane Kelderman.

De adjudant van Tom Dumoulin liet zich niet gek maken door de vroege aanval van Alejandro Valverde en Miguel Angel Lopez. “Die twee zijn van die springveren”, aldus Kelderman. “Ik heb de klim zoveel mogelijk in mijn eigen tempo afgelegd, zodat ik niet het risico loop dat ik mezelf opblaas.”

Tirreno-Adriatico
De volgende koers waar Kelderman weer aan de zijde van Dumoulin start is de Tirreno-Adriatico (7-13 maart). Ondanks zijn goede prestatie in Abu Dhabi, kent de Nederlander zijn plaats in de selectie. “Tom heeft nu twee keer pech gehad, maar hij is gewoon een stapje beter. Ik denk dat we allebei heel goed voor de dag kunnen komen in de Tirreno en daar een mooi blok kunnen vormen.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
26 februari 2018 12:20
Kelderman voelt zich goed in de schaduwkopman rol.
26 februari 2018 15:06
Wat een progressie weer, beter in de tijdrit dan Valverde en ook gewoon zijn eigen tempo aangehouden, hopelijk minder pech over twee weken, was ook niet int voordeel voor Wilco.
26 februari 2018 15:52
Quote:
Wat een progressie weer

Kelderman kan dit toch al jaren? Ideaal parcours, prima uitslag, maar om nu te spreken over een nieuwe stap vooruit moet hij toch eerst iet tonen wat hij nog niet eerder deed.
26 februari 2018 15:54
Goed begin!
26 februari 2018 16:01
Nee Vlek, in een tijdrit Valverde achter zich laten en bergop bijblijven is geen kattepis en wel degelijk weer een stap vooruit en schat ik iets hoger in dan zo'n mal sprintje in KBK na 200km schuilen.
26 februari 2018 16:05
Wanneer heeft hij Kuurne dan gereden? Ik heb hem wel vaker betere tijdritten zien rijden dan Valverde en ook op zo'n slotklim heb ik hem al heel vaak dit soort uitslagen zien rijden. Misschien verwar je hem met iemand anders?
26 februari 2018 16:19
Kelderman in zijn 1e. koers, dat is echt goed begin. Op naar de T/A en met de TTT en een ITT erbij moet hij met Dumoulin hoge ogen gooien.
26 februari 2018 16:19
@Vlek hij heeft het over Groenewegen in Kbk
26 februari 2018 19:39
Lekkere start van Wilco. Laat niet de minsten achter zich. Zal vertrouwen geven.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.