Wilco Kelderman focust zich in 2020 op Giro d’Italia

dinsdag 10 december 2019 om 11:54
Wilco Kelderman focust zich in 2020 op Giro d’Italia

foto: Cor Vos

Wilco Kelderman richt zijn pijlen in 2020 op de Giro d’Italia. Dat maakte de kopman van Team Sunweb bekend op de teampresentatie in Amsterdam. Kelderman wil in Italië een goed klassement rijden.

In aanloop naar de Giro d’Italia rijdt Kelderman enkele rittenkoersen. Hij begint zijn seizoen in de Tour de la Provence in Frankrijk en rijdt vervolgens ook nog de UAE Tour en Tirreno-Adriatico. “Ik hoop terug te komen op mijn niveau van de Vuelta a España van 2017, toen ik top-5 reed in het algemeen klassement”, aldus Kelderman.

Ploegmanager Iwan Spekenbrink weet dat het lastig wordt om een grote ronde te winnen met de huidige renners. “In grote rondes hebben we nog steeds ambitie, maar het is niet realistisch om te verwachten dat we komend jaar daarin gaan winnen”, zegt hij daarover. De focus wordt daarom meer gelegd op de klassiekerperiode en de sprints, kondigde Spekenbrink aan.

Michael Matthews vertelde van het klassieke voorjaar zijn grote doel te maken voor 2020. “Dat heeft wel mijn focus, dit jaar heb ik vooral pech gehad”, zegt de Australiër.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.