Kelderman loopt gebroken bekken en ribben op na val in Benelux Tour
foto: Cor Vos
woensdag 1 september 2021 om 18:30

Kelderman loopt gebroken bekken en ribben op na val in Benelux Tour

Update Wilco Kelderman was gisteren nog strijdbaar na de individuele tijdrit van de Benelux Tour, maar de renner van BORA-hansgrohe kwam vandaag zwaar ten val in de slotfase van de derde etappe naar Hoogerheide. Kelderman kon uiteindelijk niet meer op zijn fiets stappen en is afgevoerd naar het ziekenhuis, zo meldt zijn werkgever via social media.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Kelderman, die na twee etappes zestiende stond in het algemeen klassement, kwam met nog iets minder dan vier kilometer te gaan op hoge snelheid ten val. De 30-jarige renner kwam met een bebloede arm in de graskant terecht en trok een flinke grimas. Kelderman bleef liggen en bleek uiteindelijk niet meer in staat om verder te koersen en de finish te bereiken.

De onfortuinlijke Nederlander is al afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk of Kelderman last heeft van breuken of andere blessures. Gisteren liet de renner in gesprek met WielerFlits weten dat hij nog wel kansen zag op een goed eindklassement. “Er komen ook nog veel lastige ritten aan. Het gevoel is goed en er wacht ons nog een heel lastig weekend. Zeker in de laatste rit naar Geraardsbergen kan er nog iemand die op een minuut staat, de Benelux Tour winnen.”


Update 18.30 uur

De schade is groot bij Wilco Kelderman na zijn valpartij in de Benelux Tour. In het ziekenhuis werd duidelijk dat de Nederlander zijn bekken heeft gebroken en ook last heeft van twee gebroken ribben. Ook heeft hij in zijn linkerarm een diepe snijwond. Een operatie lijkt niet nodig, al is het seizoen van Kelderman nu wel voorbij.

Kelderman, die dit seizoen knap vijfde werd in de Tour de France, brak in januari nog een wervel na een trainingsongeluk. Meerdere renners van zijn ploeg BORA-hansgrohe werden toen op de laatste dag van een trainingskamp aangereden door een auto.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.