Kelderman loopt verwondingen aan hoofd en ledematen op bij val
foto: Cor Vos
woensdag 7 april 2021 om 20:05

Kelderman loopt verwondingen aan hoofd en ledematen op bij val

Update Voor Wilco Kelderman heeft de Ronde van het Baskenland drie dagen geduurd. In de etappe naar Ermualde kwam de Nederlander aan de voet van de slotklim ten val, waarna hij noodgedwongen de strijd moest staken.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Kelderman begon als de nummer negen aan de derde etappe, op veertig seconden van gele trui Primož Roglič. Dinsdag was de kopman van BORA-hansgrohe op weg naar Sestao ook al tegen de grond gegaan, maar toen kon hij met wat schaafwonden aan de hand nog verder.

Afgelopen maand maakte de 30-jarige renner zijn rentree in de Ronde van Catalonië na een zwaar ongeval tijdens een trainingskamp in Italië. Bij een aanrijding met een auto liep hij een wervelbreuk en een hersenschudding op. (7 april, 18u58)


Update – Verwondingen aan hoofd en ledematen

Volgens het juryrapport heeft Kelderman bij zijn val verwondingen aan zijn hoofd en oorschelp en schaafwonden aan zijn ledematen opgelopen. Jens Zemke, ploegleider van BORA-hansgrohe in de Ronde van het Baskenland, liet weten: “Helaas was er vlak voor de slotklim een val, waardoor Wilco de wedstrijd geblesseerd moest verlaten. Het is heel jammer om hem opnieuw na een val kwijt te raken, vooral omdat hij juist net terugkwam van een blessure.” (7 april, 20u05)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.