Kelderman loopt verwondingen aan hoofd en ledematen op bij val

woensdag 7 april 2021 om 20:05
Kelderman loopt verwondingen aan hoofd en ledematen op bij val

foto: Cor Vos

Update

Voor Wilco Kelderman heeft de Ronde van het Baskenland drie dagen geduurd. In de etappe naar Ermualde kwam de Nederlander aan de voet van de slotklim ten val, waarna hij noodgedwongen de strijd moest staken.

Kelderman begon als de nummer negen aan de derde etappe, op veertig seconden van gele trui Primož Roglič. Dinsdag was de kopman van BORA-hansgrohe op weg naar Sestao ook al tegen de grond gegaan, maar toen kon hij met wat schaafwonden aan de hand nog verder.

Afgelopen maand maakte de 30-jarige renner zijn rentree in de Ronde van Catalonië na een zwaar ongeval tijdens een trainingskamp in Italië. Bij een aanrijding met een auto liep hij een wervelbreuk en een hersenschudding op. (7 april, 18u58)


Update – Verwondingen aan hoofd en ledematen

Volgens het juryrapport heeft Kelderman bij zijn val verwondingen aan zijn hoofd en oorschelp en schaafwonden aan zijn ledematen opgelopen. Jens Zemke, ploegleider van BORA-hansgrohe in de Ronde van het Baskenland, liet weten: “Helaas was er vlak voor de slotklim een val, waardoor Wilco de wedstrijd geblesseerd moest verlaten. Het is heel jammer om hem opnieuw na een val kwijt te raken, vooral omdat hij juist net terugkwam van een blessure.” (7 april, 20u05)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.