zondag 16 juli 2023 om 13:25

Wilco Kelderman spreekt één nacht na valpartij over zijn verwondingen

Video Voor de start van de vijftiende etappe van de Tour de France zijn weer heel wat ogen gericht op Jumbo-Visma. Neemt de Nederlandse ploeg de koers vandaag weer resoluut in handen? De vraag is wel of Wilco Kelderman over zijn beste benen beschikt, na zijn valpartij van gisteren.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Nederlander was zaterdag betrokken bij de massale valpartij vlak na de start. De Nederlandse klimmer van Jumbo-Visma kwam er uiteindelijk vanaf met enkele schaafwonden, maar hoe gaat het na een nachtje slapen met Kelderman? “Het is redelijk oppervlakkig. Het valt wel mee. Of ik fit genoeg ben? Ik moet wel, ik heb geen keus”, kan de ervaren renner nog lachen voor de start.

“Dat is wielrennen. Je moet een stalen kop hebben en je moet er elke keer weer staan. Het gaat er niet om hoe je je voelt. Je moet de knop omzetten en er zijn voor de ploeg”, aldus Kelderman.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.