Breuk in nekwervel en gebroken sleutelbeen voor Wilco Kelderman na val in Catalonië
foto: Cor Vos
vrijdag 29 maart 2019 om 22:24

Breuk in nekwervel en gebroken sleutelbeen voor Wilco Kelderman na val in Catalonië

Update Het zit Wilco Kelderman niet mee in de Ronde van Catalonië. De kopman van Team Sunweb kwam in de finale van de vijfde etappe zwaar ten val. Hij heeft direct opgegeven.

Het incident gebeurde in een rotonde in de laatste kilometers, toen hij werk verrichte voor sprintkopman Michael Matthews. Kelderman reed op kop van het peloton en ging hard de bocht in, waarna hij wegschoof en hard op de grond viel. Direct opstaan lukte niet; de klimmer zette zich tegen een vangrail en bleef zitten.

Kelderman was voor de vijfde etappe in het klassement van de Ronde van Catalonië de nummer elf. De rit werd uiteindelijk gewonnen door vluchter Maximilian Schachmann.

Update 22:24: Team Sunweb heeft via een persbericht meer informatie over de blessures van Kelderman gedeeld. De 28-jarige renner heeft onder meer een breuk in een nekwervel en een breuk in zijn linker sleutelbeen opgelopen bij de zware val. Het is nog niet bekend hoe lang hij moet herstellen van de blessure. Deelname aan de Giro d’Italia, die over precies zes weken begint, dreigt in gevaar te komen. De medische staf van de ploeg verwacht na nieuwe medische controles in Nederland een beter beeld van de hersteltijd te kunnen geven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.