‘Wilco Kelderman vertrekt naar opvolger Giant-Alpecin’
foto: Sirotti
maandag 29 augustus 2016 om 07:48

‘Wilco Kelderman vertrekt naar opvolger Giant-Alpecin’

Wilco Kelderman zou een knoop hebben doorgehakt over zijn sportieve toekomst. Vorige week wisten wij te melden dat de keuze gemaakt zou worden tussen een langer verblijf bij LottoNL-Jumbo of een nieuw avontuur bij Sunweb-Giant, de nieuwe naam van het huidige Giant-Alpecin. Volgens De Telegraaf heeft de 25-jarige renner voor het laatste gekozen.

Bij de ploeg van manager Iwan Spekenbrink zou hij een contract van twee seizoenen hebben getekend.

[poll id=”306″]

RIDE Magazine
101 Reacties
Sorteer op:
29 augustus 2016 08:50
Tsja, wat een verrassing dat TLJ leegloopt. Die jongens realiseren zich eindelijk dat ze veel beter af zijn bij andere ploegen waar ze minder gepamperd worden.
29 augustus 2016 08:54
Ze zijn inderdaad allemaal veel beter gaan presteren bij een andere ploeg
29 augustus 2016 08:55
@kaas
Dat is jou mening, en zo denken de ploegleiders er daar waarschijnlijk ook over vandaar dat hij mag doen wat hij wil. Zo jammer dat hij tevreden is met een paar ritjes kapen in een grote ronde terwijl hij het in zich heeft om een grote ronde te winnen/podium te rijden. Ja dan heb je er geen zin in om wat extra trainingsuren te maken en je totaal toe te leggen op dat grote doel.
Tijdens of na de OS werd gevraagd of hij nu klaar was om klassementsrenner te worden, en toen ging hij even uitleggen dat hij niet wist of hij daar wel zin in had. Zo jammer....
29 augustus 2016 08:56
lijkt me een prima move
29 augustus 2016 09:00
Ook andere toppers zouden moeten vertrekken en nieuwe toppers binnenhalen. Zou goed zijn voor een verfrissende kijk.
Ik kan me voorstellen dat een Dumoulin, later weer Mollema en een eventuele andere topper uit buitenland de ploeg nieuwe spirit zou kunnen geven. Een renner zou minstens eens in de vier a vijf jaar van ploeg moeten wisselen, ook de knechten.
29 augustus 2016 09:01
Hopelijk weet hij in een andere omgeving de weg terug omhoog te vinden. Ik vraag me wel af wat nu precies zijn rol wordt. Ik begreep dat hij graag kopman wil blijven, terwijl het voor hem misschien juist goed zou zijn om een tijdje in een vrije rol met minder druk te rijden.
29 augustus 2016 09:05
Goede keuze, niet in de trein van kruijswijk maar in die van dumoulin....
Hopelijk mag hij in de korte rondes voor eigen kans rijden.

TLJ heeft geen topper kunnen houden of er een kunnen strikken...
Ik denk dat het budget het niet toelaat.
Jammer, hopelijk kunnen Boom,Kruijswijk en Gesink(helaas vaak geblesseerd) de kastanjes uit het vuur halen.
29 augustus 2016 09:07
Johnny7, wat is je bron waar Dumoulin zegt dat hij geen zin heeft om klassementsrenner te worden? Bij Pauw heeft hij namelijk uitgesproken volgend jaar voor een klassement te gaan. En om nou juist Dumoulin te betichten van een gebrek aan mentaliteit.... Heb je die jongen het afgelopen jaar zien rondrijden? Het plezier spatte er af en bij zilver op de OS was hij enorm teleurgesteld.
En laat me raden, jij bent ook 1 van de vele die constant roept dat Gesink voor ritten moet gaan ipv een klassement?

mus, sarcastisch bedoelt neem ik aan?

OT: jammer voor TLJ, begrijpelijke keuze voor Kelderman. Ergens anders kijken na X jaar bij een werkgever kan heel goed uitpakken. Ik hoop dat hij zich verder kan ontwikkelen.

Edit: De teleurstelling druipt weer van dit topic af... Alhowel begrijpelijk als je fan bent, wellicht levert een realistischere kijk minder onterechte teleurstelingen op.
29 augustus 2016 09:07
Ik denk dat TLJ voor het salaris van Kelderman nu een vergelijkbare renner en nog een nuttige knecht kan halen.
29 augustus 2016 09:09
Verstandige keuze , als het op de een of andere manier niet lukt bij een ploeg en er is geen progressie meer in je ontwikkeling is het goed je horizon te verleggen en is ergens anders proberen beter je verder te ontwikkelen.
29 augustus 2016 09:10
@Johnny7: Dumoulin zal doorhebben dat hij in het echte hooggebergte niet met de besten mee kan, en alleen een grote ronde kan winnen als die op zijn lijf geschreven is, met lange tijdritten en weinig supersteile aankomsten.

OT: Voor Kelderman is het wellicht goed om eens in een ander team te rijden, al denk ik niet dat hij goed genoeg is om te winnen.
29 augustus 2016 09:11
Jammer dat hij weg gaat, dan speelt geld toch ook een rol. Want knechten mag hij ook bij Giant. Het is goed voor Wilco om eens ergens anders aan de gang te gaan voor een frisse start, maar of giant nou zoveel beter is, daar ben ik nog niet over uit.
29 augustus 2016 09:13
@Johnny7: dat Dumoulin geen klassement wil rijden is jammer voor jou, maar niet persé voor Nederlandse fans. Ik kan prima leven met elk jaar 2a3 rit overwinningen in de grote rondes en een week de leiderstrui. Als hij de beste resultaten haalt door niet naar het eindklassement te kijken kan dat toch. Zijn effectiviteit dit jaar spreek wat mij betreft voor Toms aanpak
29 augustus 2016 09:15
Ik hoop dat dit betekent dat hij is aangetrokken om te knechten voor tommeke in de grote rondes en voor zichzelf mag rijden in kleinere koersen. Dat zou namelijk betekenen dat dumoulin voor een klassement gaat en kelderman wat meer in de luwte misschien het plezier in wielrennen terug kan vinden.

ik vraag me af of hij kon bijtekenen bij lotto nl of niet. Als hij kon bijtekenen hebben ze daar nu budget voor een andere renner.. misschien ene barguil aantrekken ?;)
29 augustus 2016 09:17
Vooralsnog in de media slechts het artikel van de Telegraaf, toch staat Kelderman op pcs wel al reeds bij Giant op de lijst voor 2017 en aangezien pcs er continu op wijst dat zij dit alleen doen als het officieel is zullen zij zeer waarschijnlijk van de ploeg al een bevestiging hebben gehad.
29 augustus 2016 09:22
ik lees dat hij hij de derde klassementsrenner van giant wordt. Dus toch geen knecht dan? Ik hoop dat hij wat meer in de luwte kan rijden maar kopman in een andere nederlandse (wie houden we voor de gek) ploeg zal hem wat betreft druk niet veel helpen. Maar ik ken de plannen natuurlijk niet!
29 augustus 2016 09:28
Kruijswijk zou volgens dezelfde bron bij Katusha rijden volgend jaar, dat klopte ook helemaal niet. Ik wacht nog even af.
29 augustus 2016 09:30
Prestaties van tjl liggen in ieder geval op deze website veel meer onder een vergrootglas dan de prestaties van Giant. Per saldo zal de druk voor onze Wilco dus wel iets moeten afnemen
29 augustus 2016 09:31
@raketvuistL jij hebt iets teveel naar Leo Van Vliet geluisterd denk ik. Kelderman kost teveel geld voor wat hij laat zien, zo simpel is het. Hij gaat voorlopig nergens kopman worden, hij moet eerst weer wat laten zien en verandering van spijs, doet eten (althans, dat hoop ik voor hem, want het blijft een goede renner). Knechten voor Kruijswijk of Dumoulin, lijkt me hetzelfde in de basis en bij TLJ hebben ze bergop toch echt meer mankracht op het moment. Eerst maar eens een rondje van een week winnen, dan weer verder kijken. Benieuwd wie TLJ ervoor terugkoopt.
29 augustus 2016 09:33
Het wil voor Kelderman niet lukken in de Tour, daarom zou hij zich komend jaar beter op de Giro richten. Maar lotto jumbo richt zich met Kruijswijk en klassementstrein vol op de Giro.
Bij Giant kan hij kopman zijn in de Giro, Dimoulin en Barguil zullen de Tour rijden.
29 augustus 2016 09:40
@ Koersmaniak
+ 1
Maar Trek-Segafredo zou een betere uitdaging voor hem zijn geweest.
29 augustus 2016 09:43
Ik ben benieuwd of Kelderman gaat knechten voor Dumoulin (die top vijf wil rijden in Giro of Vuelta) of dat hij voor eigen kans mag gaan.
29 augustus 2016 09:47
Dumoulin geen mentaliteit??

https://www.youtube.com/watch?v=e2jjtdZNV4k

Als er eentje is die precies weet wat hij wil dan is het Dumoulin wel. En ja, dat is niet altijd een klassement. Maar dat gaat hij in de toekomst zeker wel doen. Dat weet hij zelf nog wel het best.
29 augustus 2016 09:49
zal me benieuwen als hij daar wel de rol van kopman mag vervullen..
29 augustus 2016 10:02
Wat een ploeg voor koersen zoals TA en PN , Dumoulin, Kelderman en Oomen, heb er nu al zin in.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.