Wilco Kelderman: “Wilde wel eens zien hoe goed ze waren”
foto: foto: Luis Ángel Gómez
vrijdag 7 september 2018 om 20:01

Wilco Kelderman: “Wilde wel eens zien hoe goed ze waren”

Wilco Kelderman kwam vandaag in het bijzijn van landgenoot Steven Kruijswijk over de streep op de steile slotklim La Camperona. Hij schoof drie plaatsjes vooruit in het klassement en staat dertiende na de eerste van drie zware bergritten in de Vuelta.

“Ik wilde wel eens zien hoe goed ze waren vandaag”, zei Kelderman na afloop. “Je moet je eigen ritme aanhouden, je eigen tempo bepalen als het zo steil is en het maakt niet uit om aan iemands wiel te zitten. Het was geen ideale klim voor mij, want ik geef de voorkeur aan langere beklimmingen.”

De Sunweb-renner gaf toe dat hij op de limiet zat toen er werd aangevallen in de slotfase. “De lichtgewicht jongens zijn beter en ik had dat verwacht vandaag. De benen zijn oké en dus ben ik tevreden met vandaag.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
7 september 2018 20:38
Juist, het lijkt wel of hij veel meer vertrouwen heeft gekregen in zijn kunnen sinds vorig jaar. Of misschien is het een 'ik heb niets te verliezen' mentaliteit na zo'n verschrikkelijk jaar. In ieder geval is het een genot om hem zo te zien koersen. Iets minder vallen en de overwinningen gaan vanzelf komen.
    7 september 2018 22:17
    Komt goed Wilco ga door zoals je vandaag bezig was en het podium is in zicht
7 september 2018 21:04
Zij die goed waren in de 2de etappe zijn nog steeds goed. Met name Quintana en Lopez. Dan hebbe we nog Yated en Wilco. Die moeten het de komende 2 dagen uitvechten. Ik zie er graag Pinot nog bij. Is Wilco ooit zo zelfverzekerd geweest? Hij is blijkbaar niet zo'n renner die competitie nodig heeft om beter te worden. Wat wil je ook, moet je eens kijken op z'n Strava wat voor trainingarbeid die verricht... Vermoedelijk alleen? Dagen opeen +- 130km 2500Hm, boven de 30 gemiddeld. In de Ardennen, Limburg, Duitsland, Livigno, Zwitserland. Allemaal dit jaar. Speciale kerel.
7 september 2018 21:21
Je hebt er verder geen zak van, maar stel dat er een rijke oliesjeik op het idee komt om een volledig Nederlandse ploeg voor de Tour de France klaar te stomen.

Dumoulin kopman
Kelderman schaduwkoopman
Oomen, Kruijswijk, Mollema, Gesink, Poels sjieke knechten bergop
De Kort, voor het serieus vieze werk.

En dan wakker worden.
    7 september 2018 21:36
    Daar heb je toch van die fantasy games voor? Zelfs hier op WF volgens mij. Enjoy!
    7 september 2018 21:38
    dank! ;-)
    7 september 2018 22:22
    Moet je dit wel ff op zijn Engels en/of Arabisch schrijven
    En op een . Com site schrijven.
    Wie weet is er wel ergens een sjah, sjeik of ander olieprijs die dit team wil kopen
    8 september 2018 10:12
    Zonde als alle goede nederlanders voor elkaar moeten werken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.