Wilco Kelderman ziet nieuwe kansen: “Het is nu wat langer”
foto: Sirotti
zondag 9 september 2018 om 13:29

Wilco Kelderman ziet nieuwe kansen: “Het is nu wat langer”

Wilco Kelderman verloor gisteren weliswaar meer dan een minuut op winnaar Simon Yates, maar ziet in de Vuelta-rit van vandaag naar Lagos de Covadonga nieuwe kansen. “Ik denk dat deze klim me beter ligt, dus we gaan het zien”, zei hij kort voor de start voor de camera van de NOS.

“De benen zijn nog steeds goed. Gisteren had ik misschien gewoon een slechtere dag, maar vandaag wil ik weer lekker van voren zitten. Misschien kan ik tijd pakken”, zei Kelderman, die de afgelopen dagen door het hoge tempo niet veel kans zag om te demarreren. “Het is nu wat langer, dus de koers zal wat meer afwachtend zijn. Het kan ook zo gebeurd zijn voor de laatste klim. Maar als je het profiel bekijkt, wordt het erg lastig.”

Gisteren verloor de Sunweb-kopman meer dan een minuut op winnaar Simon Yates, maar steeg hij wel naar de twaalfde plek in het klassement. “Het was niet echt een topdag. Het was sowieso niet echt mijn type klim. Het was gewoon echt supersteil – ik noem dat bijna geen klimmen meer, het was gewoon klauteren. En ik zat nooit echt lekker in de wedstrijd, dat telt dan net een beetje door.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
9 september 2018 13:36
Top 10 kan nog makkelijk want een aantal mannen gaan er nog uitvallen. Hopelijk kan hij ook een etappe pakken, gun ik hem wel!
9 september 2018 14:09
Onder aan de slotklim meteen gaan. Ze laten hem wel een half minuutje lopen.
9 september 2018 14:27
De Giro lijkt mij veel meer een ronde voor Kelderman. Die eindeloze beklimmingen in Alpen en Dolomieten liggen hem goed, dat bewees hij al in het begin van zijn carrière. Beter dan al die steile muurtjes in Spanje. Hij kan ook hier aardig uit de voeten, maar net niet genoeg om mee te doen voor de overwinning.
    9 september 2018 14:33
    Tsja, vorig jaar werd hij wel 4e in de Vuelta... denk niet dat de Giro hem per se beter ligt. De Tour wel, met alleen maar lopers.
    9 september 2018 14:50
    Net als tendam denk ik dat vooral de bergetappes in de Tour als klimmende tijdrijder. Ik denk ook dat Dumoulin en Kelderman een geweldig duo zouden vormen als ze als co-kopmannen de Tour rijden. Volgens mij heeft Dumoulin daar ook meer aan dan als Kelderman voor hem zou knechten.
    9 september 2018 15:11
    Ik zie dat niet gebeuren. Kelderman zal gewoon moeten knechten voor Dumoulin. Ik zie ook niet waarom Dumoulin meer aan een co-kopmanschap zou hebben.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.