Wildcard is binnen: Mathieu van der Poel kan debuteren in Parijs-Roubaix
foto: Cor Vos
maandag 20 januari 2020 om 17:13

Wildcard is binnen: Mathieu van der Poel kan debuteren in Parijs-Roubaix

Mathieu van der Poel kan dit jaar zijn debuut maken in Parijs-Roubaix. Zijn ploeg Alpecin-Fenix heeft een wildcard ontvangen voor de Hel van het Noorden. De andere wildcards gaan naar B&B Hotels-Vital Concept, Nippo-Delko One Provence en Arkéa-Samsic.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ook Total Direct Energie en Circus-Wanty Gobert zijn welkom. Die ProTeams verdienden een uitnodiging door hun prestaties in 2019. Daarnaast hebben alle negentien WorldTour-ploegen, waaronder Jumbo-Visma, Deceuninck-Quick-Step en Lotto Soudal, een startplicht in Parijs-Roubaix.

Voor Alpecin-Fenix en Van der Poel stromen in deze weken de wildcards binnen. Eerder werd de Belgische ploeg al uitgenodigd voor de Ronde van Catalonië en de Italiaanse klassiekers Strade Bianche en Milaan-San Remo. Al deze koersen reed Van der Poel nog nooit. Bekijk hier het voorlopige programma van de kopman van Alpecin-Fenix in 2020.

Dit jaar staat de kasseienklassieker Parijs-Roubaix op de kalender voor 12 april, een week na de Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar ging de zege op het Vélodrome in Roubaix naar Philippe Gilbert.

Wildcards Parijs-Roubaix 2020
flag-be Alpecin-Fenix
flag-fr Arkéa-Samsic
flag-fr B&B Hotels-Vital Concept
flag-be Circus-Wanty Gobert (als tweede beste ProConti-ploeg 2019)
flag-fr Nippo-Delko One Provence
flag-fr Total Direct Energie (als beste ProConti-ploeg 2019)


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.