Wilfried Peeters: “Niet rekening gehouden met het groepje-Van der Poel”
zondag 21 april 2019 om 18:39

Wilfried Peeters: “Niet rekening gehouden met het groepje-Van der Poel”

Bij Deceuninck-Quick-Step had men in de finale van de Amstel Gold Race geen rekening meer gehouden met de achtervolgende groep van Mathieu van der Poel. Dat vertelt ploegleider Wilfried Peeters na afloop bij de NOS, nadat Julian Alaphilippe lange tijd in winnende positie leek te rijden.

Alaphilippe koos op ruim dertig kilometer de aanval met Jakob Fuglsang. Tot in de slotkilometer reden de twee voorop, maar doordat ze naar elkaar gingen kijken kon eerst Michal Kwiatkowski en later ook de groep-Van der Poel terugkeren. “We zaten in een super positie. Als je veertig seconden hebt op twee kilometer, dan moet je wel denken aan de winst. Kwiatkowski ging wel terugkomen, maar we hadden niet rekening gehouden met het groepje-Van der Poel”, aldus Peeters.

Spijtige zaak
“Op die smalle wegen hebben ze de renners in het zicht gehad, dan heb je wel een nadeel. Je had niet moeten panikeren, maar door al die heisa op de smalle banen hebben de achtervolgers meer voordeel van de wagens daarachter”, zegt de ploegleider, die Alaphilippe uiteindelijk vierde zag worden. “We hadden de winnende positie met Fuglsang en als je dan verliest op deze manier is dat natuurlijk een spijtige zaak. Dit gebeurt in de sport, morgen is er weer een nieuwe dag.”

“Van der Poel is fenomenaal met wat hij vandaag weer gedaan heeft”, oordeelt Peeters. “Uit verloren positie naar voren rijden en dan van op kop de sprint nog winnen. Dan mag ik wel zeggen dat hij een prachtprestatie gedaan heeft.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
22 april 2019 07:56
Bij DeKoning QS konden ze beter minder Bollekes drinken en van hun denkbeeldige troon stappen ipv Jacob F te laten zweten ..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.