Wilfried Peeters: “Wat Mollema kan, kan Poels ook”
Foto: Sirotti
zaterdag 25 juli 2015 om 13:38

Wilfried Peeters: “Wat Mollema kan, kan Poels ook”

Wout Poels maakte vrijdag bergop indruk in dienst van Chris Froome. De Sky-renner heeft al laten doorschemeren op korte termijn zelf een klassement te willen rijden in een grote ronde. “Wat Bauke Mollema kan, kan Poels ook”, oordeelt Wilfried Peeters, zijn oude ploegleider bij Etixx-Quick-Step, tegenover NU.nl.

Peeters zou echter voor een andere keuze gaan. “Hij is een goede klimmer en iemand die wedstrijden kan winnen, maar bij Sky zijn dat er veel. Ik zou in deze positie blijven rijden en lekker met het succes van Chris Froome meeliften. Niemand ligt wakker van de nummer negen, tien of elf in het klassement. Bovendien levert het ontzettend veel stress op, nu zeurt niemand als hij er op de derde berg van de dag af moet.”

“Er zijn renners bij ons weg gegaan die voor eigen kans wilde gaan en twee jaar later hadden ze geen ploeg meer”, vervolgt de Belg. “Hij moet kijken wat het beste is voor zijn carrière, maar top tien in een klassement is heel moeilijk.”

RIDE Magazine
23 Reacties
Sorteer op:
25 juli 2015 13:42
Ik denk dat Poels etappes kan winnen, maar ik betwijfel of hij constant genoeg is om te doen wat Mollema doet. Maar ben het wel met Peeters eens. Laat hem dit maar lekker ervaren. Hoop alleen niet dat hij vast gaat roesten in de knechten rol.
25 juli 2015 13:43
Zit wat in. Ik zie Poels ook moeilijk top10 rijden. Kan heel aardig bergop is vaak zelfs uitstekend bergop, maar ik denk niet constant genoeg om meerdere weken sterk te rijden. Maar Sky tovert dit soort jongens voortdurend om in klassementsmannen, dus wie weet...
25 juli 2015 13:50
"Wat Mollema kan, kan Poels ook".

Feit: Mollema gaat nu de derde keer op rij top10 in de Tour rijden.

“Hij moet kijken wat het beste is voor zijn carrière, maar top tien in een klassement is heel moeilijk.”

Oké... Je beweert eerst dat wat Mollema kan, Poels ook kan. Maar nu zeg je weer dat top10 heel moeilijk wordt voor Poels...

Ik denk dat Poels qua klimkwaliteiten onder in de top10 mee kan doen, maar dan mag er geen slechte dag tussen zitten. Mollema staat wel 8e, maar is niet de 8e beste klimmer in het peloton. Er zijn mannen niet aanwezig (Aru, Landa bijvoorbeeld) en er zijn betere klimmers die knechten (Konig, Porte bijvoorbeeld). Heel veel zal er dus aan liggen wie kopman/knecht is en het deelnemersveld. Wanneer alles op z'n plaats valt dan zal Poels vast wel eens top10 kunnen rijden.
25 juli 2015 13:57
@Orakel
De top van het klassement bestaat niet zomaar uit de beste klimmers van het peloton. Een goede klimmer is niet meteen een goede ronderenner. Porte is bergop misschien net een stukje beter dan Mollema maar legt het op andere vlakken af. Zelfde geldt voor types als Poels en Landa.
25 juli 2015 14:04
@Prima Facie: de Landa van de Giro legt het op weinig fronten af tegen Mollema. Mollema is waarschijnlijk beter in het klassiekerwerk, maar als het om grote rondes gaat dan is Landa natuurlijk superieur qua kwaliteiten. Nu moet Landa alleen nog bevestigen en net als Mollema vaker top10 gaan rijden, maar met de ontwikkeling van Landa ziet dat er uit als een zekerheidje.
25 juli 2015 14:09
Beetje wartaal van Peeters inderdaad, zoals Orakel goed uitlegt.

Hoeveelste beste klimmer je bent is niet zo interessant. Er zijn altijd renners die niet meedoen, uitvallen, of kiezen voor het geld en ergens gaan knechten. En er zijn renners als Porte die altijd wel een slechte dag hebben en daarom nooit een goede klassementsrenner zullen worden.
25 juli 2015 14:13
Hoe is zijn tijdrit ?
25 juli 2015 14:23
Wie de beste klimmer is in een specifieke etappe is niet persé interessant voor een ronderenner. Het gaat er veel meer om dat je geen off-day hebt in de bergen.
25 juli 2015 14:46
Poels kan best constant rijden maar pakt bewust zijn rust op dagen dat het kan. De conclusie dat hij niet constant genoeg is, is dan ook (nog) niet terecht.
25 juli 2015 15:23
En toch, rijdt mollema nu al 3 jaar top-10 in de tour en heeft poels nog nooit een goed klassement gereden
25 juli 2015 15:25
@BenderBeach
Dat Poels best constant kan rijden lijkt mij ook (nog) niet terecht om te beweren. Hij heeft dat in zijn carrière namelijk nog niet laten zien.
25 juli 2015 17:01
Wat een vage uitspraken. Blijkbaar werkt het gebazel van Lefevere aanstekelijk.

Kan hij nou wel of geen klassement rijden? En heeft hij volgend jaar geen ploeg meer? Er valt geen touw aan vast te knopen.
25 juli 2015 17:02
Ik denk dat Poels na twee jaar Sky wel voor een eigen klassement kan gaan bij een "kleinere" ploeg als Lotto-Jumbo, Lotto Soudal of IAM Cycling. Het lijkt mij prachtig als Poels bij Lotto-Jumbo tekent en in 2017 als co-kopman van Kruijswijk de Giro en Vuelta rijdt.
25 juli 2015 17:34
Laat Poels het eerst maar eens laten zien in de kleinere rondes van een week.
25 juli 2015 17:43
Lekker by Sky blijven en proberen in een kleinere ronde voor de winst te gaan met steun van de ploeg. Eigen kans in grote ronde wordt niks. Poels heeft fantastisch werk geleverd als superknecht deze Tour maar als kopman is hij 2 maatjes te klein ben ik bang. Geen schande natuurlijk maar blijf wel realistisch.
25 juli 2015 18:24
Wout heeft altijd een slechte dag en die is dan ook meteen ontzettend slecht.
Wel de beste klimmer van NL, samen met Kruijswijk!
25 juli 2015 18:29
Tja, hoe eerlijk is zo'n vergelijking. Gesink en Mollema rijden drie weken voor een klassement, in mijn ogen zijn ze daarom betere klimmers dan Poels en Kruijswijk.
25 juli 2015 18:49
Hij wisselt slechte dagen af met dage waarin hij tegen de wereldtop aanzit. Te wisselvallig voor een goed klassement maar op een goede dag weet ik zeker dat hij een rit kan pakken.
25 juli 2015 19:06
Ik heb het al eerder gezegd. Poels rijdt en klimt fantastisch deze Tour, maar bij Sky. Gaat hij in een andere ploeg rijden dan wordt dat een stuk minder. Kijk naar Boasson Hagen en zo zijn er nog wel een paar.
25 juli 2015 19:15
Poels heeft het nog nooit over drie weken constant laten zien, onzeker dat hij ooit top 10 zal rijden in zo'n sterk veld.
25 juli 2015 19:34
Sky heeft het goed gezien met Poels. Hij is geen renner als Gesink en Mollema die elke dag top-10 kan eindigen. Maar als hij een topdag heeft zoals op de Angliru in de Vuelta van 2011 en tijdens de etappe van vandaag, dan kan hij met de besten mee. Een ideale knecht voor enkele zware bergetappes.
25 juli 2015 23:00
Poels heeft stiekem wel het karakter van een klassementsman als je het mij vraagt, een baasje,lichtelijk autistisch en in het bezit van een prettige vechtlust. Genoten van Poels
27 juli 2015 00:24
Wil"friet" Peeters zegt, wat Mollema kan (7e in deze Tour) kan Poels ook en eindigt dan over Poels met "top tien in een klassement is heel moeilijk". Snap ik het nog ?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.