Wilfried Peeters: “Zieke Zdenek Stybar, sterke Kasper Asgreen”

Door , maandag 8 april 2019 om 09:44
Wilfried Peeters: “Zieke Zdenek Stybar, sterke Kasper Asgreen”

©Cor Vos

Zdenek Stybar was vooraf dé absolute topfavoriet voor de Ronde, maar zakte er nog voor de finale door. Achteraf werd duidelijk dat de winnaar van de Omloop en de E3 Harelbeke vrijdag op zaterdag ziek was geworden. ‘Knecht’ Kasper Asgreen zorgde dan maar voor de podiumplaats voor Deceuninck-Quick-Step.

“We zijn tevreden met deze podiumplaats”, vertelde ploegleider Wilfried Peeters onmiddellijk na de finish. “Wat jullie niet weten, wisten wij deze morgen bij de start uiteraard wel: naast Philippe Gilbert is ook Zdenek Stybar ziek geworden. Niet té ernstig, maar ernstig genoeg om niet top te zijn. En als je in de Ronde van Vlaanderen niet top bent, kan je geen rol van betekenis spelen.”

Toch vond Peeters dat zijn jongens het goed hadden gedaan. “Als er twee ziek zijn, blijven er maar vijf meer over. Tim en Iljo controleerden van meet af aan. Yves Lampaert heeft zijn rol gespeeld: vanaf de Koppenberg moest hij er staan en hij stond er. Jungels kreeg geen vrijheid. Dan zijn we tevreden met de podiumplaats van Kasper Asgreen.”

Kasper Agreen is een 24-jarige Deen die pas vorig jaar in april het team van Lefevere vervoegde omdat de ploeg enkele geblesseerden telde. Nog geen half jaar later stond hij – met succes – aan de start van het WK ploegentijdrijden, nadat hij ook al een prima Vuelta had gereden. Wilfried Peeters noemt hem nu al een wisselkopman.

“Het is nog allemaal nieuw voor hem. Ook Parijs-Roubaix, zondag. Maar het is een echt talent. Vorig jaar nog amateur, nu op het podium van de Ronde van Vlaanderen. Hij kan volgend jaar inderdaad zomaar een wisselkopman worden, al zal het ook geen veelwinnaar worden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.