Willems Veranda’s-Crelan ruilt Felt in voor Stevens
donderdag 28 december 2017 om 10:10

Willems Veranda’s-Crelan ruilt Felt in voor Stevens

Wout van Aert is volgend seizoen te bewonderen op fietsen van Stevens. Volgens Het Laatste Nieuws wordt er bij Willems Veranda’s-Crelan ondanks een doorlopend contract vanaf 1 maart afscheid genomen van het Amerikaanse merk Felt. De wereldkampioen veldrijden bevestigde het nieuws voorafgaand aan de start van de Azencross in Loenhout.

Ook de wegrenners van Willems Veranda’s-Crelan stappen over op Stevens. Afgelopen seizoen kwam er vanuit de ploeg de nodige kritiek op de kwaliteit van de frames.

Momenteel rijdt concurrent Mathieu van der Poel nog op de fietsen van het Duitse merk, maar zijn ploeg kiest vanaf 1 januari voor fietsen van Canyon.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
28 december 2017 10:24
Van Aert zal wel gezegd hebben doe maar Stevens volgend seizoen, van der Poel wint er alles op...
28 december 2017 10:48
Viel te verwachten, denk alleen niet dat alle problemen geheel aan Felt te wijden waren. Tweedehands frames kopen als profploeg is gewoon not done.

Stevens heeft in ieder geval mooie fietsjes, ik vind de Canyon waar Mathieu op gaat rijden persoonlijk niet zo mooi.
28 december 2017 11:17
ik vraag me ook af waarom Canyon. Dat is nou niet bepaald een merk dat je veelal in de cross ziet.
Stevens daarentegen is wel echt een crossmerk... niet dat het veel gaat uitmaken maar het kan wat schelen.
28 december 2017 11:24
@LutsenkoFan Volgens mij Canyon omdat zij het beste materiaal leveren voor de mountainbike.
28 december 2017 12:05
Goed cross-merk. Felt was toch altijd wat twijfelachting, zelfs toen de overstap aangekondigd werd.
28 december 2017 12:11
Ik vond Felt ook wel een apparte keuze, Op de weg hebben ze met Garmin (en Argos- Shimano) al wel eens een ploeg gehad, misschien dus via Nuyens aan de ploeg verbonden. Maar voor de crossers was Colnago toch wel een betere keuze.
@Lutsenko wanneer je op het beste materiaal wilt rijden, zul je nou eenmaal niet altijd op het ¨mooiste¨ materiaal rijden. Die knik in het frame van de Canyon crossers zou voordeel geven tijdens het op de schouder nemen van de fiets en deels als schokdemper. Dat maakt het voor mij juist een hele interessante fiets.
En het is inderdaad vooral te doen om de mountainbikes.
28 december 2017 12:17
Zal mij benieuwen waar Canyon mee komt op mtb gebied. De Exceed hardtail is ok..maar niet bijzonder tov Scott/Speci/Cdale. De Lux fully is alweer 5/6 jaar oud en is meer een marathonbike dan een fiets voor de huidige XCO wereldbekers.
Moeten ze 'm toch een mooi plaatje hebben laten zien
28 december 2017 12:44
Het is inderdaad vooral om de mountainbikes te doen. Gewoon een A-merk wat dat betreft, en die nieuwe crosser schijnt heeeel erg goed te zijn (fiets.nl, bikeradar, grandfondo-cycling), ook bijna een kilo lichter dan zijn Stevens. Dat krijg je als de gevestigde merken denken dat ze wel voorop blijven lopen en een 'dark horse' even flink uitpakt. Maar Canyon zal ook wel singnificant meer geld betalen dan Stevens.
28 december 2017 14:35
Ik denk dat Mathieu de laatste dagen van 2017 nog een tandje lomper over de balkjes gaat.
28 december 2017 15:35
vd week in Norg de Canyon (crosser) van Maurits Lammertink gezien, mooi fietsje!
28 december 2017 22:12
Je kan best reclame maken in de koers en er zijn veel goeie fietsmerken. Maar dit is wel heel slecht. Wie wil nu nog een Felt fiets?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.