Winder wint in Setmana Valenciana, Cyprus Sunshine Cup
foto: Cor Vos
donderdag 21 februari 2019 om 18:00

Winder wint in Setmana Valenciana, Cyprus Sunshine Cup

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de Setmana Ciclista Valenciana en de Cyprus Sunshine Cup.

Ruth Winder wint openingsetappe Setmana Valenciana

Ruth Winder heeft de openingsetappe gewonnen in de Setmana Ciclista Valenciana (2.2). De 25-jarige Amerikaanse maakte onderdeel uit van een kopgroep van zes. De renster van Trek-Segafredo Women reed in de slotfase weg bij haar medevluchters. Winder wist uiteindelijk een aanstormend peloton achter zich te houden in finishplaats Gandia.

Soraya Paladin en Karol-Ann Canuel wisten ook nog uit de greep te blijven van sprintsters Mavi Garcia en Coryn Rivera. Claudia Koster was op de achtste plaats de beste Nederlandse. De Setmana Ciclista Valenciana gaat morgen verder met een relatief korte etappe naar Vila-Real. De Spaanse rittenkoers duurt nog tot en met zondag.


Anna van der Breggen begint goed in Cyprus Sunshine Cup

Anna van der Breggen is goed begonnen aan de Cyprus Sunshine Cup, een meerdaagse mountainbikevent. De Nederlandse van Boels-Dolmans – die vorig de eindzege pakte – eindigde achter de Zwitserse Linda Indergand als tweede in de proloog.

Annika Langvad – ploeggenote van Van der Breggen – finishte vlak daarachter als vierde. De Cyprus Sunshine Cup duurt in totaal vijf dagen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.