‘Winnaar’ Roglic: “Jammer van die valpartij”

dinsdag 14 mei 2019 om 19:31
‘Winnaar’ Roglic: “Jammer van die valpartij”

foto: Cor Vos

Primož Roglič was al de trotse leider in de Giro d’Italia, maar de Sloveen wist vandaag zijn voorsprong verder uit te breiden. Dit kwam echter door een massale valpartij in de finale naar Frascati. “Dat is jammer”, zo laat de Sloveen na afloop weten. “De Giro is echter verre van over.”

Waar Tom Dumoulin een tweede Girozege mag vergeten, mag Roglič nog altijd dromen van zijn eerste eindzege in een grote ronde. Sterker nog: de renner van Jumbo-Visma heeft nu nog meer voorsprong op zijn belangrijkste concurrenten. Zo verloren Simon Yates, Miguel Ángel López en Vincenzo Nibali zestien seconden op Roglič.

“De etappe was verre van eenvoudig”, zo blikt de klassementsleider terug. “Het was een nerveuze rit. Je moest echt constant op je hoede zijn. Alle klassementsrenners wilden van voren rijden, waardoor het een constant gevecht was voor positie. De ploeg heeft vandaag echter perfect gewerkt.”

In het klassement heeft Roglič nu een voorsprong van 35 seconden op Yates, terwijl Nibali en López al respectievelijk 39 en 44 seconden moeten toegeven. “De Giro is echter verre van over”, zo stelt de leider. “Er gebeurt elke dag wel iets, dus we moeten onze focus behouden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.