Winnaar Vlasov: “De Mont Ventoux is echt een iconische berg”

donderdag 6 augustus 2020 om 16:15
Winnaar Vlasov: “De Mont Ventoux is echt een iconische berg”

Vlasov in de Tour de La Provence - foto: Cor Vos (archief)

Aleksandr Vlasov liet vandaag nog maar eens zien uit het juiste rennershout gesneden te zijn. De coureur van Astana won de Mont Ventoux Dénivelé Challenge na een aanval in de slotkilometers. “Ik ben heel erg blij om hier te winnen. De Mont Ventoux is een iconische berg.”

De 24-jarige renner van Astana moest het op de slotklim opnemen tegen grote namen als Nairo Quintana, Richie Porte en Fabio Aru, maar was absoluut niet bang voor zijn concurrenten. Vlasov viel zelf aan met nog iets minder dan vijf kilometer te gaan, rekende Guillaume Martin in en wist Porte van zich af te houden.

“De ploeg heeft vandaag goed werk geleverd. Ik voelde me zelf ook heel erg goed”, aldus Vlasov, die dinsdag nog als derde finishte in La Route d’Occitanie. De Rus trekt nu naar Italië voor enkele klassiekers. De renner kijkt al met een schuin oog naar de Ronde van Lombardije van zaterdag 15 augustus.

“Ik hoop goede resultaten te behalen in Italië. De Ronde van Lombardije is bijvoorbeeld een mooie wedstrijd. Ik hoop op een goede uitslag.” Vlasov won voor de coronabreak al een etappe in de Tour de La Provence, maar verloor toen juist de leiderstrui op de flanken van de Mont Ventoux.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.