Winnaar Vuelta a San Juan vier jaar geschorst
dinsdag 11 december 2018 om 08:36

Winnaar Vuelta a San Juan vier jaar geschorst

De Argentijnse wielrenner Gonzalo Najar is door de UCI voor vier jaar verbannen. In de Vuelta a San Juan (2.1) werd de 25-jarige winnaar van die ronde betrapt op het gebruik van het verboden middel CERA.

De organisatie meldde in eerste instantie al op zijn twitteraccount dat een van de renners positief zou zijn. De tweet werd verwijderd, met de opmerking dat het account gehackt zou zijn. Later bleek dat de winnaar van de ronde tijdens de eerste etappe CERA in zijn bloed had. Najar was niet de enige van zijn ploeg, Sindicato Empleados Públicos of San Juan, die tijdens de thuisronde werd betrapt. Ook Gaston Emiliano Javier werd betrapt op doping. Hij heeft zich vergrepen aan anabole steroïden.

De ploeg krijgt hiervoor ook een schorsing, die ingaat op 15 januari en van kracht is tot 1 maart. De disciplinaire commissie van de UCI stelde deze data vast met het oog op de wedstrijdkalender van de ploeg, zodat de straf ook daadwerkelijk effectief is. Zo wordt bijvoorbeeld een nieuwe deelname aan de Vuelta a San Juan misgelopen. Najar mag op zijn vroegst op 2 mei 2022 terugkeren in koers. Ook de Braziliaan André de Souza Almeida is voor eenzelfde periode geschorst.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.