Winnen voor Van der Poel moeilijker, Visma | Lease a Bike onthoofd & Kopecky of sluwe Vos?
foto: Cor Vos
vrijdag 29 maart 2024 om 19:05

Winnen voor Van der Poel moeilijker, Visma | Lease a Bike onthoofd & Kopecky of sluwe Vos?

Podcast De Heilige Vlaamse Wielerweek komt zondag tot een hoogtepunt met de Ronde van Vlaanderen. Een onthoofde editie, want door de verschrikkelijke valpartij in Dwars Door Vlaanderen is Wout van Aert er niet bij en Mads Pedersen gehavend. De derde topfavoriet is Mathieu van der Poel, die ontspannen toeleeft naar Vlaanderens Mooiste. Wat betekent dit voor de koers? In de WielerFlits Podcast staan we er uitgebreid bij stil!

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

We beginnen bij de val, hét onderwerp in aanloop naar De Ronde. Vooral voor Van Aert heeft dat grote gevolgen. Een gebroken sleutelbeen, een gebroken borstbeen, zeven gebroken ribben en mentaal gebroken. Niet alleen De Ronde, Parijs-Roubaix en Amstel Gold Race zijn onhaalbaar, ook over de Giro d’Italia lijkt een kruis te kunnen. Dat betekent dat zijn voorbereiding op de Olympische Spelen ook in duigen valt. Hoe moet dat verder?

Dan naar De Ronde zelf. MVDP kan eigenlijk alleen maar verliezen. En als hij wint, wat is dan voor het grote publiek de waarde van zijn zege? Wie er niet is, kun je niet verslaan. Maar toch zal de onvermijdelijke vraag na afloop dan toch opdoemen: “Had je niet liever tegen Wout gestreden?”. Maakt zijn afwezigheid de opdracht om te winnen voor de wereldkampioen eenvoudiger en hoe moet al de rest hun tactiek bepalen komende zondag?

Youri is weer helemaal terug na een paar weken afwezigheid en knalt er direct in. Hij verwacht dat er een enorme strijd zal zijn voor de vroege vlucht en doet meteen een boude uitspraak: “Ik denk dat er zondag een vroege vluchter in de top-10 van de uitslag staat.” Maxim en hij denken ook dat Visma | Lease a Bike de koers nu niet in handen gaat nemen, maar beiden concluderen ook dat er eigenlijk ook maar weinig outsiders zijn voor de overwinning.

Tot slot is er ook nog ruim aandacht voor de vrouwenkoers. Lotte Kopecky staat genoteerd als topfavoriete. Mede-kopvrouw Demi Vollering vertrekt bij SD Worx en in de podcast hoor je daarover een update. Wat betekent dit nieuws voor de cohesie binnen de sterkste vrouwenploeg? Krijgen we twee kampen? En wie profiteert daar het meeste van: Shirin van Anrooij, Puck Pieterse of toch die dekselse Marianne Vos? Dat alles hoor je in de nieuwe WielerFlits Podcast!


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.

iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.